Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Debatindlæg: Tilskud til børnepasning i eget hjem er en win-win-situation

Debatindlæg fra Deniz Kücükavci (RV), medlem af kommunalbestyrelsen 

Forsøgsordningen, hvor forældre kan få tilskud til at passe deres barn hjemme, står til at blive forlænget. Det synes jeg er en klog beslutning. En mindre gruppe forældre er glade for muligheden for at passe deres eget lille barn, i stedet for at sende barnet i vuggestue eller dagpleje. Den frihed og selvbestemmelse skal vi støtte, i stedet for at tvinge alle ind i et ensartet system.

LÆS OGSÅ: Debatindlæg: Forlængelsen af forsøgsordningen om tilskud til hjemmepasning er et aftalebrud

Mange forældre føler, at det er bedst for deres lille barn at være tæt på dem i et overskueligt miljø med nærvær og tryghed. Det ønske kan de få opfyldt ved hjælp af tilskuddet til pasning i eget hjem. SF og Enhedslisten frygter, at når der gives tilskud til forældrene, så vil det gå ud over kvaliteten i vuggestuer og dagpleje. Den frygt kunne jeg forstå, hvis det var det store flertal af småbørnsforældrene, der benyttede sig af forsøgsordningen. Men det er jo meget langt fra at være tilfældet. I det forløbne år er der kun givet tilskud til 21 forældre, og kun 9 har fået tilskud i hele perioden.

Mange forældre føler, at det er bedst for deres lille barn at være tæt på dem i et overskueligt miljø med nærvær og tryghed.

Oven i købet sparer Herlev Kommune mellem 3000 kr. og 4500 kr. pr. måned, hver gang et barn bliver passet hjemme i stedet for gå i vuggestue eller dagpleje. De penge kan vi jo så bruge til at forbedre kvaliteten i vores daginstitutioner.

Derfor er det en win-win-situation, når vi giver forældrene mulighed for at passe deres eget barn med kommunalt tilskud. Det giver borgerne valgfrihed, så de kan være tæt på deres småbørn, hvis de ønsker det. Og det hjælper kommunen med at løse kapacitetsproblemerne på dagtilbudsområdet og sparer kommunale skattekroner.

ANDRE HISTORIER: Vielse af to personer af samme køn: “Det er et spørgsmål om, hvordan man ser velsignelsen”

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!