Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Demo ved Herlev Rådhus til støtte for Ukraines folk

En række lokale partier står bag en demonstration fredag aften til støtte for Ukraines folk. Socialdemokraterne og Konservative har meldt fra.

Opdateret kokken 15.55 med oplysningen om, at Dansk Folkeparti heller ikke deltager. Opdateret klokken 16.45 med en udmelding fra konservative. 

I aften fredag klokken 19 er det muligt at møde op ved Herlev Rådhus for enden af Herlev Bygade, tænde et lys og høre talere fra forskellige lokale partier.

Demonstrationen arrangeres af Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Herlev Listen, Venstre, Dansk Folkeparti og Rød-Grøn Ungdom.

I første omgang var det meningen, at de lokale socialdemokrater også skulle være med, men partiet har meldt fra, fordi de ikke kan bakke op om hele ordlyden i pressemeddelelsen.

Af pressemeddelelsen fremgår det blandt andet at: ‘Vi, som politiske partier i Herlev, fordømmer Ruslands forfærdelige krigshandlinger i Ukraine på det kraftigste og opfordrer derfor alle Herlevborgere til at stå sammen og vise solidaritet med det ukrainske folk.’

Ifølge socialdemokraterne mangler der noget.

»Vi er glade for invitationen, men det er vigtigt for os, at det også fremgår, at vi støtter op om et meget tæt samarbejde i NATO og EU. Det er ikke nok kun med tilkendegivelser, og hvis man vil handling, så sker det gennem et stærkt NATO og EU,« siger Marco Damgaard, der er politisk ordfører for Socialdemokratiet i Herlev.

Også Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti har meldt fra til aftenens demonstration.

‘Vi synes at arrangementet er med alt for kort varsel – og vil gerne være med på et tidspunkt i næste uge, såfremt vi kan opnå enighed om, at vi også udtrykker, at vi står sammen i NATO og EU,’ skriver Hanne Bjørn-Klausen (C).

Ibrahim Benli fra Enhedslisten bekræfter, at partierne ikke kunne blive enige.

»Vi synes ikke, at løsningen er NATO,« siger Ibrahim Benli.

Arrangørerne opfordrer til, at man medbringer stearinlys i glas, LED-lys, fakler, skilte eller lignende.

LÆS OGSÅ: Garvet demonstrant protesterer ved Herlev Station 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!