Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Garvet demonstrant protesterer igen mod russerne

76-årige Peer Tfelt-Hansen var med til at demonstrere mod Sovjet i 1956 under 'Opstanden i Ungarn', og set i lyset af den russiske invasion i Ukraine lufter han igen sin utilfredshed mod 'den store bjørn'.

Han er 76 år, pensioneret overlæge og bor i Hjortespring, men hvor andre på samme alder måske hellere vil vende situationen i Ukraine over et spil bridge eller petanque, så gælder det ikke Peer Tfelt-Hansen.

Efter nyheden om den russiske invasion torsdag morgen tog han om formiddagen ud for at demonstrere mod Putin.

»Jeg synes, det er noget af det groveste, man kan gøre. Det ville svare til, at vi efter Anden Verdenskrig gik ind og erobrerede Sydslesvig, fordi det engang havde været dansk,« vurderer han, der både brugte noget af sin formiddag og eftermiddag til at stå ved S-togsstationen og gøre opmærksom på sin utilfredshed.

LÆS OGSÅ: Letbane giver nye trafikale ændringer

Til lejligheden havde han lavet et interimistisk skilt, andet kunne ikke nås, med ordene: ‘Putin er en utilregnelig russisk diktator’.

»Jeg vil gøre folk opmærksom på, at det er Putin, der er imperialisten, altså en der uretmæssigt udvider sit område,« forklarer han.

Har demonstreret før

Peer Tfelt-Hansen er ikke uerfaren udi det med at demonstrere. I december beskrev Herlev Bladet, hvordan han i bymidten stillede sig op og opfordrerede folk til at boykotte kinesiske varer på grund af det, som kaldte for folkemordet i det vestlige Kina.

»Jeg demonstrerede også sammen med min mor i 1956, da russerne gik ind i Budapest (‘Opstanden i Ungarn’, red.). Vi gik med studenterforeningen ned til den russiske ambassade, jeg var 12 år,« husker han.

Nu håber han bare, at Putin og Co. ikke finder på at ekspandere yderligere.

»Jeg har arbejdet i Estland, som jo er en tidligere sovjetrepublik, og jeg kan tænke mig, at hvis han er fræk nok, så kunne Estland blive de næste, fordi 30 procent af indbyggerne i dér er russere. I den nordøstlige del, hvor Narva ligger er det helt op 90 procent, men jeg tror ikke, han tør, men man ved jo aldrig,« lyder det fra herlevborgeren.

LÆS OGSÅ: Ejer af slikbutik politianmeldt

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!