Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Derfor er Louise-sagen udskudt igen

Sagen om drabet på Louise Borglit skulle være afgjort om to uger, men det sker ikke.

Retten i Glostrup og Østre Landsret har i det væsentlige godkendt politiets brug af infiltratoren ‘Frank’ og hemmelige video- og lydoptagelser i Louise-sagen, som stod til at skulle afgøres om to uger. Det bliver den ikke, for nu har Procesbevillingsnævnet valgt at komme den tiltaltes forsvarer Christina Schønsteds anke imøde. Det fremgår af en nyhed på byrettens hjemmeside, hvor der står, at Procesbevillingsnævnet 22. november gav tilladelse til at indbringe Østre Landsrets afgørelse for Højesteret. Af samme grund har de juridiske dommere i byretten ‘efter en konkret og samlet vurdering fundet det rettest at afvente Højesterets afgørelse’.

LÆS OGSÅ: Louise-drabet dag 15

Nye datoer

Beslutningen betyder, at to ud af tre retsmøder fastlagt til 1. og 14. december nu bliver udskudt. Retsmødet 30. november fastholdes for at forlænge den tiltaltes varetægtsfængsling samt aftale nye datoer.

Herlev Bladet har spurgt specialanklager Bo Bjerregaard, hvad Højesterets behandling kan komme til at betyde for sagen, men som udgangspunkt vil han ikke kommentere på sagen, mens den kører. Dog siger han:

»Jeg tager til efterretning, at byretten har bestemt, at sagen skal udsættes indtil Højesteret har truffet en afgørelse,« lyder det.

Den nye situation betyder, at Louise-sagen meget vel kan ende med først at blive afgjort i det nye år.

Opdateres…

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!