Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Derfor stopper rektor efter sommer

Rektor Jan Vistisen på Herlev Gymnasium & HF træder tilbage ved udgangen af dette skoleår. Ifølge bestyrelsesformand er der brug for nye kræfter.

Han har været i Herlev Bladet mange gange, men også i andre medier og dermed været med til at sætte Herlev Gymnasium & HF på landkortet, men ved udgangen af dette skoleår er det slut. Rektor Jan Vistisen stopper for at gå på pension efter mere end 13 år som øverst ansvarlig for en masse unge menneskers uddannelse. Det oplyser Herlev Gymnasium & HF i en pressemeddelelse. Ifølge bestyrelsesformand handler det også om at finde nye ledelseskræfter, der kan føre undervisningsinstitutionen ind i en ny tid.

LÆS OGSÅ: Tobias danser med ikonerne

»Vi vil gerne benytte lejligheden til at sige varmt tak til Jan for det store arbejde, han har gjort for Herlev Gymnasium & HF gennem mere end 13 år. Jan har arbejdet ihærdigt for, at der skal blive ved med at være et lokalt gymnasietilbud i Herlev. Takket være den indsats kan gymnasiet starte det kommende skoleår med et stort optag,« lyder det blandt andet i pressemeddelelsen, hvor det også fremgår, at bestyrelsen har lavet en fratrædelsesaftale med den 65-årige rektor.

Behov for nye kræfter

»Herlev Gymnasium & HF er et af fem i Danmark, som har haft nuloptag, og vi har lavet en udviklingsplan, som vi arbejder efter for at gøre Herlev Gymnasium & HF så attraktivt som muligt, og vores vurdering er, at det kræver nye kræfter. Så vi glæder os til nye ledelseskræfter, som nemmere kan tegne en ny profil end en rektor, der har siddet der i 13 år,« forklarer Tove Hvid Persson, der adspurgt vurderer, at fratrædelseaftalen er efter gensidig accept og uden den store dramatik.

vi glæder os til nye ledelseskræfter, som nemmere kan tegne en ny profil

Hvem har taget beslutningen, og hvor lang tid har den været undervejs?

»Det er nok en blanding, og det er noget, vi har snakket om et stykke tid,« lyder det fra bestyrelsesformanden, der understreger:

»Vi har lavet en aftale, som begge parter er glade for og enige i, og det er ikke bare skåltaler, når vi siger, at Jan har gjort det fremragende. Det har han,« fastslår hun og uddyber, at der venter den kommende nye rektor en både spændende, men også udfordrende opgave med at implementere udviklingsplanen.

Skal vende den skæve udvikling

»Dét, som udviklingsplanen skal lægge arm med, er den udvikling, som Herlev har været inde i, hvor elevfordelingen er blevet lidt skæv, fordi Herlev Gymnasium & HF er blevet meget attraktivt for unge mennesker med en anden etnisk baggrund end dansk. Det skyldes, at vi i Herlev er god til at rumme alle mennesker, så det gode ry har spredt sig, og derfor er Herlev Gymnasium & HF blevet søgt af mange med anden etnisk baggrund end dansk, og det har vi det godt med. Men vi vil bare gerne have en elevsammensætning, som afspejler samfundet, og når vi skal ud med nyt budskab, så er det nemmere med et nyt ansigt,« forklarer Tove Hvid Persson.

Han oplyser, at det er håbet at finde og få ansat en ny rektor senest 1. november i år. Og til det formål har man hyret et konsulentbureau, som skal hjælpe med at finde de bedste kandidater. Alle kan ansøge – også allerede ansatte, lyder det.

det er ikke bare skåltaler, når vi siger, at Jan har gjort det fremragende. Det har han

Indtil den nye er fundet, vil den nuværende vicerektor Mads Strarup være konstitueret rektor, og nuværende pædagogisk leder Annette Ottendal vil være konstitueret vicerektor.

Herlev Bladet har også kontaktet den nuværende rektor Jan Vistisen, som henviser til pressemeddelelsen. Dog fortæller han, at han efter 35 år i branchen, hvor han blandt andet startede med at undervise i dansk og idræt på Gladsaxe Gymnasium, går på pension sammen med sin hustru, der er gymnasielærer i Rødovre.

»Jeg skal spille golf og passe sommerhus og min familie, som nok ikke har set så meget til mig de senere år,« siger rektoren, der også får æren af en sidste gang at holde tale for årets kommende studenter.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!