Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tobias danser med ikonerne

Cirkus Summarum byder endnu en gang indenfor til en cirkusforestilling med de velkendte Ramasjang-karakterer, og for første gang kan man opleve den 16-årige skovlundeborger, Tobias Niemann, som skal optræde som danser i det ikoniske Cirkus Summarum-telt.

»Det bliver en kæmpe oplevelse at skulle danse til så stor en forestilling, og det kommer uden tvivl til at blive rigtig sjovt.«

Sådan lyder det fra den 16-årige skovlundeborger og dansetalent, Tobias Niemann. Skovlunde Bladet møder ham for første gang foran det røde signaturikoniske Cirkus Summarum-telt i Ballerup, hvor han har tilbragt mange timer de sidste par uger.

Tobias Niemann har brugt de sidste mange uger på at øve til de kommende danseforestillinger i det ikoniske røde telt på cirkuspladsen. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Med hans 12 års erfaring som danser skal han optræde som danser i Cirkus Summarum i Ballerup og Aarhus med fem øvrige unge dansetalenter. Cirkus Summarum er et cirkus for børnefamilier, hvor der optræder velkendte karakterer fra DR Ramasjang, heriblandt Onkel Reje, Hr. Skæg og Motor Mille.

Mens Tobias Niemann giver Skovlunde Bladet en tur rundt om cirkusteltet, giver han tydeligt udtryk for, hvor stolt han er over, at han snart skal svinge med hofterne på scenegulvet foran et stort publikum.

»Det er jo et superflot og storslået show med mange dygtige artister. Det er jo ikke et tilbud, hvem som helst lige får,« siger han stolt.

Med en masse rosende ord om Cirkus Summarum-teltets show-opsætning efterspørger Skovlunde Bladet en rundvisning inde i teltet, men det bliver afvist, da en række artister er i gang med en generalprøve, som Skovlunde Bladet ikke må overvære.

LÆS OGSÅ: Stor billedserie: Afslutning hos B1973

Ikke et sekund i tvivl

Da Skovlunde Bladet ikke må komme ind i teltet, henviser Tobias Niemann til backstage-området. På vej hen til backstage-området fortæller han om, hvorfor lige netop han er blevet udtaget som danser i Cirkus Summarum.

Han blev nemlig tilbudt rollen af koreografen på Cirkus Summarum, Toniah Pedersen, som opdagede Tobias Niemann, da han var en del af hendes danseworkshop for unge talenter, ‘Ritulaet’.

»Fra det øjeblik, jeg fik tilbuddet af Toniah, tænkte jeg, at det var for god en mulighed til at sige nej,« siger han med et stort smil på læben, mens han åbner døren til ét af backstage-lokalerne.

Selvom Tobias Niemann er meget spændt på at skulle danse til så stor en forestilling, ser han meget frem til det. Foto: Muskelsvindelfonden

Men selvom han har set meget frem til at skulle optræde i Cirkus Summarum, føler han stadig, at det har været nogle hårde uger. Til hverdag går han i 1.g på Niels Brock, og derfor har han skullet passe sin skole, samtidig med at han har skullet finde tid til at øve til forestillingerne.

»Vi har heldigvis læseferie lige nu, men ellers har jeg har haft flere ting, jeg har skullet passe samtidig, men det har været det hele værd,« siger han, mens han sætter sig ned og læner sig tungt tilbage i stolen.

LÆS OGSÅ: GALLERI: Herlevs fedeste børnehave for en dag

Meget overvældet

Selvom Tobias Niemann har danset det meste af sit liv, har han aldrig optrådt til så stor en forestilling som Cirkus Summarum. Derfor er han både spændt og lidt nervøs, hvilket kan ses i den måde, han tripper på, mens han sidder i stolen.

»Det er selvfølgelig nervepirrende, fordi der kan være flere tusinde menneske inde i sådan et telt. Men når man har øvet det så mange gange, og man er omringet af så mange mennesker, man har det godt med, så skal det hele nok gå,« siger han.

Da interviewet er ovre, vil Skovlunde Bladet gerne slutte af med nogle billeder af Tobias Niemann. Derfor spørger Skovlunde Bladet ham, om der er nogle bestemte steder på cirkuspladsen, hvor han gerne vil have taget nogle billeder.

»Tja, den fedeste placering er klart foran teltet. Lad os prøve det,« siger han, mens han stiller sig foran hovedindgangen til cirkusteltet.

»Kan man se, hvor stolt og glad jeg er?« spørger han, mens den høje sol skinner ham direkte i øjnene, og vinden blæser hans hår fra side til side.

Cirkus Summarum får premiere i Ballerup den 22. juni og premiere i Aarhus den 19. juli.

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!