Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Louise-drabet dag 10: Overlæge med mistanke: ”Politiet ringede aldrig tilbage“

En pensioneret speciallæge i psykiatri indtog mandag som en af de sidste vidner i Louise-sagen vidneskranken. På retsmødet blev politiets omfattende DNA-arbejde også dokumenteret. Et arbejde, der ikke har ført i den tiltaltes retning.

I sidste uge fortalte to ansatte fra Psykiatrisk Center Ballerup, hvordan de allerede tre fire dage efter Louise-drabet 4. november 2016 i Elverparken uafhængigt af hinanden havde kontaktet Københavns Vestegns Politi for at gøre opmærksom på en mistanke rettet mod den i dag tiltalte i sagen.

Mandag denne uge gjorde endnu en ansat ved Psykiatrisk Center Ballerup, denne gang en i dag pensioneret speciallæge i psykiatri ved det udkørende team Gladsaxe, så opmærksom på, at hun havde haft en lignende mistanke.

Der gik måske mellem en uge og en måned efter, at jeg havde ringet til politiet, men de ringer aldrig tilbage

»Hver gang der sker sådanne nogle ting (drab), så tænker jeg, om der er nogle af mine patienter, der kan være mulige gerningsmænd. Jeg kom i tanke om tre. Jeg ringede til politiet. Jeg ved godt man ikke sædvanligvis skal oplyse om noget, men jeg synes, det her drab var så umotiveret og ubehageligt,« forklarede speciallægen i retten.

Hun uddybede, at pilen i hendes optik pegede mod den tiltalte, efter at hun havde fulgt op på de to andre. Den ene boede i henholdsvis Skovlunde-/Herlev-området i et kolonihavehus og døjede med et misbrug af alt muligt, mens den anden boede i noget boligbyggeri i Gladsaxe. De var begge skizofrene og ikke velbehandlet.

»Der gik måske mellem en uge og en måned efter, at jeg havde ringet til politiet, men de ringer aldrig tilbage, og da jeg aldrig hører noget, tænker jeg, at så har de nok taget mine tanker til efterretning, og det var så ikke en af de tre,« konkluderede hun i retten.

Tiltalte gjorde overlæge utryg

I forhold til politiets signalement efter drabet ville forsvarer Christina Schønsted vide, hvorfor speciallægen mistanken taget i betragtning, udtalte i sin afhøring, at hun ikke mente, signalementet passede særlig godt på nogen af de tre, hun mistænkte. Dertil svarede hun, at hun ikke hæftede sig så meget ved signalementet.

Til gengæld hæftede hun sig ved den 29-årige tiltaltes fremtoning i et af de to møder, hvor hun mødte han personligt. Første gang var 26. oktober 2016 på sit kontor og anden gang på et tidspunkt efter Louise-drabet.

»Den ene gang oplevede jeg tiltalte som latent aggressiv. Han kiggede på mig med meget kolde stirrende øjne, som gjorde mig utryg og gjorde, at jeg ikke stillede uddybende spørgsmål. Jeg kan huske, at han snakkede om syner, men han fremstod ikke åbenlyst psykotisk,« påpegede hun i retten, hvor hun også bemærkede, at de psykotiske træk kunne være et resultat af stofmisbrug.

LÆS OGSÅ: Lokal borger udpegede tiltalte fire dage før

Forsvareren spurgte også ind til, hvorfor tiltaltes egen læge, som 2. november 2016 blev sendt hjem til tiltalte for at vurdere, om han skulle indlægges, kom til den modsatte konklusion.

»Jeg har været ude for mange gange, at patienter kan samle sig sammen i den tid, en kontakt med lægen varer. Selv svært sindssyge kan fremstå normale i de fem til 10 minutter,« pointerede hun.

Derefter ville specialanklager Bo Bjerregaard vide, hvorfor den tiltalte ifølge speciallægen var den mest sandsynlige af de tre til at begå drab?

»Det var, fordi jeg tænkte, at han kunne gøre det. Han havde det dårligt. (…) Jeg tror det er 30 40 års psykologi, der giver min fornemmelse,« sagde hun, hvis arbejde bestod i diagnosticering og at tilrettelægge behandling.

Alibi kan ikke bekræftes

Et af dagens andre vidner var en overbo til tiltaltes tidligere ven i Bagsværd. Altså den ven, som ifølge tiltalte også udgør hans alibi, fordi han skulle have spist aftensmad hos ham på gerningstidspunktet. Noget vennen dog i sidste uge hverken kunne be- eller afkræfte. Det kunne overboen heller ikke på dagens retsmøde, hvor han dog ikke ville afvise, at tiltalte på et eller andet tidspunkt 4. november 2016 havde været på besøg i Bagsværd.

Det fik anklageren til at henvise til en tidligere afhøring af overboen, hvor han mente, at tiltalte var stoppet med at komme på besøg i Bagsværd i november 2016. Anklageren bed også mærke i, at overboen fortalte, at han havde mødtes med tiltaltes tidligere ven i sidste uge efter, at vennen havde vidnet i retten og altså før, at overboen selv vidnede. Overboen, der også selv skulle have vidnet i sidste uge, men valgte at udeblive, afviste dog, at de havde talt særlig meget om sagen.

Han kiggede på mig med meget kolde stirrende øjne, som gjorde mig utryg og gjorde, at jeg ikke stillede uddybende spørgsmål

Overboen var i øvrigt blevet indkaldt som vidne for dels at be-/afkræfte, om han havde mødt tiltalte 4. november på og omkring gerningstidspunktet, som tiltalte også tidligere har været inde på. Det afviste overboen, der på det tidspunkt kørte fra Bagsværd forbi Elverparken til Herlev Station for at mødes med en kollega. Da han skulle hjem cyklede han udenom Elverparken ved Bodega 100, fordi han kunne se, at der var meget politi og afspærret.

Flere vidner i Elverparken

Den sidste del af dagens retsmøde gik med at dokumentere beviser såsom skriftlige dokumenter, fotos og så videre.

Her gjorde forsvareren en del ud af at fremlægge resultater af de mange undersøgelser, som politiet har foretaget for at finde DNA- og biologiske spor. Der var blandt andet undersøgelser af afdødes krop og tøj, af en blodplet på en kirkemur, af P-kælderen under Herlev Bymidte Butikscenter, Stationsalleen (lejlighedskompleks), af den hund, som den afdøde gik tur med, af et cigaretskod fundet tre meter fra gerningsstedet, af en rød cykel fundet i nærheden og af et menneskehår fundet på afdøde. Ingen af resultaterne var et match med tiltalte.

Derudover kunne forsvareren også dokumentere, at politiet som tidligere nævnt var forbi tiltaltes lejlighed og kælderrum 8. og 9. november 2016 og igen 26. november 2018 for at undersøge for blodspor.

LÆS OGSÅ: Årets pensionistskovtur bliver en konge værdig

Endelig blev det afsløret, at der udover kronvidnet og dem, der fandt den afdøde, var flere vidner i området på gerningstidspunktet. Blandt andet kom det frem i forbindelse med fastsættelse af gerningstidspunktet til mellem klokken 19.06 og 19.07, at et par ifølge en rapport skulle have passeret Den Blå Bro over Herlev Ringvej klokken 19.07.12 og derefter mødt kronvidnet, men altså ikke den formodede gerningsmand.

Desuden fremgik det af forsvarerens dokumentation, at et kvindeligt vidne i nærheden af Herlev Byskole afdeling Elverhøjen halvandet time før også skulle have set en mistænkelig person. Så mistænkelig, at politiet 6. februar i år bad hende komme ind til en fotokonfrontation, hvor hun i en fotomappe med ni billeder skulle forsøge at identificere den person, hun syv år forinden mente at have set. Hun valgte tre personer, hvorved forsvareren fremhævede, at ingen af dem var den tiltalte.

Næste retsmøde er på torsdag 15. juni, hvor anklager og forsvarer vil komme med deres afsluttende bemærkninger. I næste uge er der dom.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!