Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Strejke afblæst – lokal biograf har indgået overenskomst

BIG BIO og HK har indgået overenskomst

Opdateret 7. maj med svar fra Henrik Obel.

Meget symbolsk blev nyheden sendt ud tidligt om morgenen på arbejdernes internationale kampdag – 1. maj.

Biografen BIG BIO i Herlev har nu indgået overenskomst med HK tirsdag aften, kun få timer inden en varslet strejke stod til at gå i gang.

Vores medarbejdere har altid været noget af det vigtigste for os

Det er HK Service Hovedstaden under HK Privat, der har forhandlet aftalen på plads med BIG BIO. Formand for HK Service Hovedstaden, Rene Knudsen, glæder sig over, at det er lykkedes:

»Jeg er rigtig tilfreds med, vores medlemmer nu står styrket. Både hvad angår løn, ferie og pension – men også med muligheden for at vælge en tillidsrepræsentant, der kan tale de ansattes ønsker og bekymringer over for ledelsen. De ansatte er unge i begyndelsen af arbejdslivet, og jeg er glad for, at de har fået oplevelsen af, at det kan betale sig at kræve overenskomstmæssige vilkår, når man går på arbejde,« siger han i en pressemeddelelse.

Direktør og ejer af BIG BIO, Henrik Obel, glæder sig over, at der nu er indgået en aftale. Han udtaler i samme pressemeddelelse:

»Vores medarbejdere har altid været noget af det vigtigste for os. Vi har altid været meget opmærksomme på at have de bedste vilkår for vores medarbejdere, og nu er det understøttet af en overenskomst. Det er vi glade for,« siger han.

Efterfølgende har han sendt denne udtalelse til Herlev Bladet:

’Vi er naturligvis ærgerlige over at processen har trukket så langt ud og at der samtidig er ført en usand smædekampagne imod os i medierne, dette har været med til at forlænge processen yderligere, men vi er rigtig glade for, at HK nu anerkender, at vi havde ordnede arbejdsforhold, inden denne overenskomst blev indgået,« skriver han og påpeger, at man nu ser fremad.

Det var på baggrund af et ønske fra de ansatte i biografen, at HK Service Hovedstaden i oktober 2023 rejste et overenskomstkrav mod BIG BIO. I løbet af de seneste seks måneder har HK nået at afsende to konfliktvarsler mod BIG BIO – senest i marts, hvor det blev annonceret, at en strejke mod biografen ville gå i gang 1. maj, hvis ikke der var forhandlet en overenskomst på plads inden da.

Med overenskomsten er de ansatte blandt andet sikret en fritvalgskonto samt forbedringer omkring pension, arbejdstidsregler og feriefridage.

LÆS OGSÅ: Da parterne stod stejlt over hinanden

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!