Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Det kommer de røde partiers opbakning til at koste borgmesteren

Her dagen efter at socialdemokraterne tabte deres absolutte flertal går SF og Enhedslisten til forhandlinger med krav om, hvad deres støtte til borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) koster.

Endnu er der ikke indgået en konstitueringsaftale i Herlev, hvor socialdemokraterne i går mistede tre mandater og dermed det absolutte flertal i Herlevs kommunalbestyrelse. Partiet har nu ni af de 19 pladser så for, at borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) skal kunne blive ved med at kalde sig Herlevs borgmester, skal han have opbakning fra andre partier. Her meldte han allerede i går aftes ud, at han kigger mod SF og Enhedslisten, der er indkaldt til forhandlinger senere i dag. SF fik en fremgang på et mandat og har nu to. Enhedslisten fastholder sine to mandater.

SF’s spidskandidat Betina Skovby er klar med krav.

»Vi vil have en formandspost. En af de tungere – gerne på social- eller børneområdet,« siger hun her til morgen til Herlev Bladet.

I teorien ville der kunne skabes et flertal uden om socialdemokraterne, hvis SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti gik sammen med Det Konservative Folkeparti, der blev valget store sejrsherre og gik fra to til fem pladser i kommunalbestyrelsen.

Kigger I mod de konservative? 

»Vi holder alle muligheder åbne, og vi er nysgerrige på, hvor det kan bære hen,« siger Betina Skovby, der ikke vil komme nærmere ind på, hvad det betyder.

LÆS OGSÅ: SF efter socialdemokratisk nederlag: Det var på tide

Hos Enhedslisten er Ibrahim Benli anderledes klar i spyttet på spørgsmålet om, hvorvidt en aftale udenom socialdemokraterne kunne være en mulighed.

»Det gør vi ikke. Vi har i Enhedslisten den klare holdning, at vi gerne vil have en rød borgmester,« siger han til Herlev Bladet.

Men gratis bliver det ikke for Thomas Gyldal Petersen.

»Vi vil gerne have formandsposter, gerne klima, teknik og miljø, og hvis vi får flere så måske familie og forebyggelse,« siger Ibrahim Benli.

Herlev Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Thomas Gyldal Petersen. Han skriver i en sms til Herlev Bladet, at han vender tilbage, når der er nyt. Ifølge Herlev Bladets oplysninger mødes socialdemoraterne med SF og Enhedslisten ved 12-tiden i dag.

LÆS OGSÅ: Kæmpe konservativ sejr i Herlev

 

Sådan fordeler mandaterne sig efter valget i går.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!