Det nye Røde Kors-hus bliver ét stort fællesskab
Både butikslederen og lokalformanden i Røde Kors Herlev glæder sig til at åbne de nye lokaler på Herlev Torv fredag, hvor også generalsekretæren kommer forbi. Udover en masse tøj venter der også kunderne et kunstværk lavet af en lokal graffitikunstner.
Når Røde Kors Butikken fredag genåbner på Herlev Torv 28A (tidligere Søstrene Grene, red.), bliver der ikke kun åbnet for salg af genbrugstøj. Lokalafdelingen flytter nemlig med ind i de nye lokaler, og det glæder lokalformand, Camilla Buur.
»Jeg glæder mig til, at det her bliver vores fælles hus, hvor vi kan mødes og inspirere og grine med hinanden,« siger hun, der forventer, at de nye og større lokaler vil gøre det mere nemmere at koordinere aktiviteterne og ultimativt tiltrække flere frivillige.
»Herlev er den afdeling i landet med flest aktiviteter. Vi har pt. 161 frivillige og 16 aktiviteter,« oplyser hun, der de sidste dage har brugt en masse tid på at organisere aktiviteterne på de ekstra hyldemeter, som man nu har fået til rådighed i kælderen.
Ét samlet sted
Skal man vide noget om Vågetjenesten, Patientstøtter eller Nørklerne for eksempel, så kan man nu nemt finde materialet i form af brochurer og mapper på hylderne.
»Før havde jeg det hele stående derhjemme, så det er blevet nemmere for lederne. Nu kan de bare gå herned og tage, hvad de skal bruge. Det bliver også nemmere at holde møder. Nu får vi ét samlingssted, hvor der er plads til at mødes. For eksempel når Vågetjenesten mødes, eller vi skal holde bestyrelsesmøder. Før skulle vi ud i byen og finde et sted, fordi der ikke var plads,« forklarer Camilla Buur.
Artiklen fortsætter under billedet.
Sover lidt uroligt
Også butiksleder Stig Bergmann glæder sig til fredag. I tiden op til har han ligget vandret for sammen med de frivillige at organisere flytningen fra Bangs Torv til Herlev Torv.
»Vi glæder os, og stemningen er i top, selvom der nok er nogle af os, der sover lidt uroligt for tiden,« smiler han og viser rundt i det 250 kvadratmeter store salgslokale.
Dertil kommer en førstesal med køkken og personalerum og en fuld kælder til tøjsortering, kontor- og møderum til lokalforeningen. Og så er der også varemodtagelsen, som man deler med Normal.
Betaler selv huslejen
Men hvad kommer de nye større lokaler til at betyde for jer?
»Vi forventer flere kunder, og så regner vi med, at der kommer en omsætningsfremgang. Vi ligger ved siden af hovedindgangen til centret og det kommende rådhus, og når det hele står færdigt, så kan man ikke ligge mere i smørhullet,« lyder det fra Stig Bergmann, der påpeger, at butikken under corona havde en omsætningsfremgang på 10 procent og ligger i top 10 af landets bedst sælgende Røde Kors-butikker.
LÆS OGSÅ: Klædt af til skindet-kampagne
Han medgiver, at den nye adresse også betyder en dobbelt så høj husleje, men det bekymrer ham ikke.
»Vi har en omsætning årligt på 1,5 millioner kroner, og håbet er med tiden at nå op på to millioner,« siger butikslederen, der fortæller, at butikken selv skal betale sin husleje ud af overskuddet.
Derudover går noget til Røde Kors’ landskontor, til julehjælpen og til andre ting. For eksempel brugte man cirka 300.000 kroner sidste år på hjælp til udsatte børn.
Artiklen fortsætter under billedet.
Bedre arbejdsmiljø
Genbrugstøjet får man fra to containere, der nu kommer til at stå bag Danske Bank i bymidten. De leverer cirka et tons tøj om ugen, hvoraf det bedste, cirka 10 procent kommer i butikken. Resten bliver lavet om til andre ting – der er intet spild ifølge Stig Bergmann.
Stig Bergmann fortæller, at man med den nye butik, som har vareelevator, nu kan fragte tøjet i en vogn direkte fra containerne og til sorteringsrummet i kælderen, hvor de frivillige står ved hæve-sænke-borde og sorterer i en ventileret atmosfære.
»Vi har prioriteret arbejdsmiljøet højt, man skal også huske på, at mange af vores frivillige er pensionister,« påpeger han.
Apropos frivillige regner han også med at skulle gå fra 45 til 60 i alt.
Indvielse fredag
Men først og fremmest skal det nye Røde Kors hus lige indvies, og det sker på fredag klokken 11, hvor både Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) og Anders Ladekarl, generalsekretær for Røde Kors i Danmark, kommer forbi og holder tale. Udover dem kan de besøgende se frem til at nærstudere lokalerne, som blandt andet byder på et kunstværk lavet af den lokale graffitikunstner og kok, Ricky Døngart.
Der er lukket for kommentarer