Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Det tænker vestjyderne om Herlev

Vestjyske Brian og Sine Laursen forventede ikke den store åbenhed, da de sidste år flyttede til Herlev – de blev dog glædeligt overraskede.

Det var et job på Herlev Hospital, der fik Sine og Brian Laursen til at trække teltpælene op fra den vestjyske muld i Holstebro og bevæge sig over broen og mod Herlev sidste år. De kendte intet til byen, men forventede ikke den samme åbenhed, hjælpsomhed og naboskab, som de kendte til fra Vestjylland, hvor de har boet hele deres liv.

»Jeg havde den typiske jydefordom: at sjællændere er lukkede og ikke gider snakke med folk, for de har nok i sig selv. Men det blev bare modbevist, da vi kom hertil,« siger Sine Laursen med sin blide, jyske accent, da Herlev Bladet møder hende og manden Brian Laursen i deres lille to-værelses lejlighed i Fatningen.

Facebook og Festuge

Venligheden, hjælpsomheden og åbenheden, de er blevet mødt af i alt fra byens Facebookgrupper, til nabolaget og Festugen, har for parret været en glædelig overraskelse.

»Vi har mødt så stor en hjælpsomhed. Vi har aldrig spurgt om noget i byens Facebookgruppe eksempelvis, som vi ikke har fået hjælp til. De er virkelig venlige sjæle. Sjællænderne er slet ikke så lukkede, som man siger,« siger Brian Laursen.

»Til Festugen sidste år var vi helt nye i byen, men vi havde ikke fornemmelsen af, at det var fremmede mennesker omkring os, eller at vi var fremmede. Folk snakkede og hyggede sig meget,« indskyder Sine Laursen glædeligt.

LÆS OGSÅ: Ny dialogbænk indbyder til snak, kys og eftertanke 

Landsbystemning i byen

Selvom der er langt fra Vestjylland til Vestegnen, så rummer Herlev meget af det, som de kender fra deres jyske hjemstavn, og det sætter de stor pris på, fortæller Brian Laursen:

»Det har været en rigtig god oplevelse at komme til Herlev. Det er en del af Storkøbenhavn, men Herlev er alligevel lidt som det, vi kommer fra. Lidt som en lille landsby, hvor man er tæt, men samtidig har det hele omkring sig. Det kan vi godt lide«

Parret er blevet så glade for Herlev, at de ikke planer om at flytte tilbage til Vestjylland – de håber bare på at kunne flytte i en større lejlighed i byen, så der er bedre plads til at have den jyske familie overnattende.

LÆS HELE HISTORIEN I DENNE UGES AVIS.

I ugens avis kan du også læse om 82-årige Erik Thougaard, som hele livet har boet i Herlev – endda på samme vej. 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!