Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Skovlunde-borger sigtet i international sag om ophavsretskrænkelser

Fire danske mænd blev tirsdag denne uge sigtet for at have påført film- og tv-seriebranchen et tab på mere end 60 millioner kroner på grund af ulovlig distribution. Sagen er verdensomspændende.

En 48-årig mand fra Skovlunde samt en 35-årig mand fra Horsens og to 40-årige mænd fra henholdsvis Søllested og Nakskov fik tirsdag denne uge uanmeldt besøg af Statsadvokaten for International og Økonomisk Kriminalitet (SØIK), der anholdt alle fire og ransagede deres hjem som led i en større, international sag om ulovlig distribution af film og tv-serier med et tab for branchen på mere end 60 millioner kroner. Det skriver SØIK i en pressemeddelelse.

Nærmere bestemt er de fire sigtet for ophavsretskrænkelser af særligt grov karakter efter straffelovens § 299 b, nr. 1, jf. ophavsretslovens § 76, stk. 2, jf. stk. 1, jf. § 2.

Mistanken er rettet mod en international kriminel organisation, som har grene til USA, Canada og Sydkorea og en lang række europæiske lande. Derfor slog myndigheder tirsdag til mod i alt 19 lande i en koordineret aktion på tværs af landegrænserne med USA som tovholder støttet af Europol og Eurojust.

Snyd rammer hele samfundet

I Danmark er det den særlige IPR-gruppe (Interlectual Property Rights), der har stået for efterforskningen samt forberedelsen og udførelsen.

»Det rammer samfundsøkonomien og os alle, når der bliver snydt med rettigheder for film og tv-serier. Branchen bliver ramt direkte på pengepungen, men det rammer også alle de, der arbejder med at lave film og tv – som fx skuespillere, musikere, frisører og makeupartister. Derudover går statskassen også glip af moms og afgifter,« siger vicepolitiinspektør i SØIK, Michael Lichtenstein, i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Dobbeltdrab i Herlev – ikke en tilfældighed

Her fremgår det også, at man formoder, at organisationen ulovligt har skaffet sig adgang til film og tv-serier forud for deres udgivelsesdato. Efterfølgende er værkerne blevet distribueret via servere rundt omkring i verdenen, hvor brugere har haft adgang.

Løsladt igen

Under ransagningerne blev der beslaglagt servere og øvrigt it-udstyr. Det skal nu undersøges nærmere af Rigspolitiets it-specialister fra NC3, der deltog i ransagningerne. De fire sigtede er blevet afhørt og herefter løsladt.

Myndigheder fra 19 lande deltog i aktionen, og flere end 60 servere med ulovligt indhold er taget ned i blandt andet Sydkorea, Tjekkiet, Danmark, Frankrig, Tyskland, Letland, Rumænien, Polen, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz, Holland, Norge og Storbritannien.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!