Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Dobbeltdrab: Livstidsdomme til svenskere

Fem svenske mænd er blevet kendt skyldige i sidste års dobbeltdrab i Sennepshaven begået som led i en svensk bandekonflikt. Dommen er historisk.

Fredag eftermiddag faldt hammeren ved Retten i Glostrup for de fem svensk-somaliere, der sad anklaget for sidste års dobbeltdrab i Sennepshaven, og hammeren slog hårdt.

Ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Vestegns Politi blev tre af de unge over 18 år idømt fængsel på livstid, mens de to, der var 17 år på gerningstidspunktet, fik 20 års fængsel.

»At det relativt hurtigt lykkedes at identificere og anholde gerningsmændene, skyldes rigtig godt efterforskningsarbejde og et endog meget tæt samarbejde mellem politi og anklagemyndighed på begge sider af sundet,« siger senioranklager Rasmus Kim Petersen i pressemeddelelsen.

Svenske kriminelle skal blive væk

Selvom der var tale om et opgør mellem to svenske bander, har Retten i Glostrup vurderet, at de fem tiltalte også kunne dømmes efter den særlige bandeparagraf 81a.

»Dommen sender et markant signal til svenske bandekriminelle om ikke, at tage deres konflikter med til Danmark,« fortsætter senioranklageren.

LÆS OGSÅ: Dobbeltdrab ikke en tilfældighed

De fem er kendt skyldige i at have likvideret en 21- og en 23-årig svensk-somalisk mand 25. juni sidste år i Sennepshaven. En tredje slap med livet i behold, hvorfor de også blev anklaget og dømt for drabsforsøg.

Det var et enigt nævningeting, der fandt alle fem skyldige i som led i en bandekonflikt i Sverige at have planlagt at slå de to ihjel.

Historisk dom

På baggrund af intensiv efterforskning kunne dansk politi få dage efter drabet anholde en af de nu dømte i en lejlighed i Aarhus, og efterfølgende blev de øvrige nu dømte anholdt af svensk politi på Københavns Vestegns Politis foranledning og udleveret til Danmark.

Forskellen i straf til de fem dømte skyldes, at to af gerningsmændene var under 18 år, da de begik deres forbrydelse. I henhold til dansk lov kan de derfor maximalt idømmes 20 års fængsel. Det er første gang i Danmark, at der er udmålt en så langvarig straf til gerningsmænd, der var under 18 år på gerningstidspunktet. De dømte blev samtidig idømt udvisning af Danmark for bestandigt, når deres afsoning er afsluttet.

Alle fem ankede dommen.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!