Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Dobbeltdrab i Herlev – ikke en tilfældighed

Selvom det stadig er sparsomt med detaljer, er der kommet mere frem i sagen om sidste års dobbeltdrab, og hvorfor det skulle foregå i Sennepshaven i Herlev.

Retssagen mod de fem unge svensk-somaliere, som står anklaget for koldblodigt at have likvideret den 21-årige ‘Gucci’ og den 23-årige ‘Franky’ ligeledes svensk-somalier i Sennepshaven i Herlev sidste år, går nu ind i sin tredje uge.

Og endnu ved man ikke præcist, hvorfor de to lige skulles slås ihjel i Herlev, når nu anklageren mener, der er tale om en svensk bandekonflikt mellem to grupperinger – Shottaz og Dödspatrullen.

Dog er der kommet antydninger frem, oplyser anklager Rasmus Kim Petersen.

»Det er kommet lidt frem, at de to dræbte havde en aftale om at mødes med nogen og så på et tidspunkt befinder sig i Herlev, hvor den anden gruppe kommer forbi, men vi ved stadig ikke, hvorfor det lige blev Herlev. Men selvfølgelig, hvis man prøver at udfylde hullerne, er det måske ikke tilfældigt, at gerningsmændene kom forbi, mens de forurettede befandt sig i Herlev. Noget har været planlagt, men vi har ikke kunne afdække det nærmere,« lyder det.

LÆS OGSÅ: Står til udvisning for bestandig

I det svenske medie Expressen, som har dækket sagen intenst, taler man ligeledes om, at ofrene ‘blev lokket til Herlev’, og Ekstra Bladet har citeret unavngivne kilder for at fortælle, at danske banderelationer kan have lokket de to i baghold under påskud af at have udvist interesse for den musik, som den ene af de to dræbte lavede.

Desuden har Franky’s søster sagt i en vidneafhøring under retssagen, at hendes bror skulle mødes med en dansk bekendt.

Falder snart dom

For øjeblikket er man gået i gang med proceduren. Det vil sige, hvor anklager og forsvarere fremlægger, hvorfor de mener, at de tiltalte er skyldige eller uskyldige. Derfor skal der tages stilling til straffen.

»Det er en usædvanlig grov sag. Noget man blandt andet har kunnet se på de videoer, som er blevet afspillet i retten, og så er dobbeltdrab ikke så hyppigt forekommende,« fortæller anklageren, der går efter, at de fem bør dømmes efter den særlige bandeparagraf, der kan fordoble straffen.

LÆS OGSÅ: Mor og søn kom helt tæt på skuddrama

Desuden skal de ifølge ham dømmes til udvisning af Danmark for bestandigt.

Rasmus Kim Petersen oplyser, at alle de tiltalte har udtalt sig i retten og nægter sig skyldige.

Det forventes, at sagen afsluttes fredag eller mandag næste uge.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!