Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Mor og søn kom helt tæt på skuddrama

Den 13-årige Niall så gerningsmændene løbe væk efter tirsdagens skuddrab i Sennepshaven, hvorefter hans mor Maria Lassen forsøgte at yde førstehjælp til ofrene.

Det var svært at sove for Maria Lassen natten til i dag. Sammen med sin 13-årige søn Niall var hun førstehåndsvidne til det skuddrama, der udspillede sig tirsdag lidt før klokken 17.50. Faktisk var det sønnen, der opdagede det.

»Jeg sad og spillede Fortnite på computeren og havde headset på og så hørte jeg noget, der lød som fyrværkeri. Så gik jeg hen til vinduet og så tre mænd løbe i tre forskellige retninger«, fortæller sønnen, der skyndte sig at ringe til sin mor.

Giver førstehjælp

»Jeg stod i gården (bag bygningen, red.) og skynder mig om på den anden side, hvor jeg ser en mand ligge med hovedet under bilen (den mørkeblå Renault ved indkørslen til Sennepshaven 52, red.). Han må være faldet ud af bilen, for håndbremsen er ikke trukket. Jeg trækker ham væk og forsøger at give hjertemassage. Der er stadig liv i ham, men der er mange huller i ham, og der pumper blod ud af dem«, forklarer hun.

Pludselig vrimler det med mennesker, og midt i mylderet hører Maria en, der råber: ‘Der ligger en til herover’. Det er angiveligt på græsstykket mellem Sennepshaven 48 og 50.

Den tredje mand

»Så løber jeg derover og hjælper med at forbinde ham. Han er ved bevidsthed og siger en masse på svensk, men jeg forsøger bare at snakke med ham og sige: ‘Jeg hedder Maria, hvad hedder du’ og så videre«, fortæller hun om den mand, der senere ifølge politiet ved en 21-tiden døde af sine kvæstelser.

LÆS OGSÅ: Politiet intensiverer patruljering i Herlev Nord

Under al tumulten bemærker Maria Lassen også en tredje mand, som løber forvirret rundt og græder, mens han siger: ‘My friends, help my friends’. Det er ham (den høje), som politiet senere iklæder en DNA-dragt og tager med ind til afhøring.

Lidt skræmt

Også Maria Lassen og sønnen er i øvrigt blevet afhørt og skal i dag også tale med kommunens tryghedskonsulent oven på den voldsomme oplevelse.

Selv siger Niall Lassen, at han er ok, men efter at have besøgt politiets mobile station onsdag sammen med sin mor, er de blevet rådet til at opsøge tryghedskonsulenten.

»Jeg tror min søn er lidt skræmt, det er jeg også, men jeg håber, at det her var tilfældigt. Vi har kun boet her i et år, og alle har talt om, hvor godt et sted det er«, siger hun, der kommer fra Herlev.

Om fremtiden i Sennepshaven lyder det:

»Lige de næste par dage har jeg sagt til min søn, at han ikke skal gå ud uden mig«, påpeger Maria Lassen.

 

Læs flere reaktioner i næste uges Herlev Bladet

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!