Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Dobbeltdrabssag i landsretten: Fik besked om at køre til Herlev

Mandag startede ankesagen vedrørende dobbeltdrabet i Sennepshaven for to år siden. Nyt er, at den ene af de fem tidligere dømte svenskere erkender at have medvirket til drabene.

Mandag startede den første af otte retsdage afsat i Østre Landsret til dobbeltdrabssagen fra Sennepshaven i Herlev 25. juni 2019.

LÆS OGSÅ: Livstidsdomme til svenskere

Ifølge B.T., der livedækker sagen, fortalte en af de fem tidligere dømte, at det var ham, der skød, og at planen foregik med hjælp fra en anden, der også ville have ram på den ene af de to dræbte ‘Gucci’. Vedkommende havde arrangeret våben og bil, og det var øjensynligt også ham, der via en krypteret mobil gav den tiltalte besked om at køre til Sennepshaven, hvor han parkerede og ventede et døgn og var lige ved at give op.

Men så fik han en sms, der fik ham til at køre tilbage til Sennepshaven, hvor han konfronterede de to dræbte på blodig vis.

Det har tidligere været fremme, at de to dræbte blev lokket til Sennepshaven, fordi den ene af de to lavede musik, og fordi de skulle mødes med en kontakt i den forbindelse.

En af de fem erkender

Det er efter dagens retsmøde nyt, at der er en af de fem, en svensk syrisk mand, der erkender at have medvirket til drabene. Dog ikke som led i en bandekonflikt, men fordi han følte sig truet af en af de dræbte, sagde han. De fire andre afviser overhovedet at have været på gerningsstedet.

Sidste år i august blev de fem svenskere idømt en historisk høj straf ved Byretten i Glostrup, hvor de tre unge over 18 år fik fængsel på livstid, mens de to, der var 17 år på gerningstidspunktet, fik 20 års fængsel.

De ankede alle, og ankesagen forventes afsluttet 9. juli. Næste retsmøde er på torsdag 1. juli.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!