Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Dom: Handlede værdipapirer med sig selv

En 62-årig herlevborger har fået bøde og betinget fængsel for vildledning af aktiemarkedet.

Det kommer til at koste en 62-årig mand fra Herlev 30.000 kroner i bøde og 60 dages betinget fængsel, fordi han har handlet værdipapirer med sig selv og dermed manipuleret aktiemarkedet.

Det har Retten i Glostrup bestemt.

Manipulationen er ifølge en pressemeddelelse fra Vestegnens Anklagere sket via såkaldte wash trades, hvor samme investor er både køber og sælger i en handel, så der ikke sker et ejerskifte. Den 62-årige har i en periode fra november 2018 til marts 2020 i 10 tilfælde handlet med sig selv via sine forskellige aktiedepoter.

LÆS OGSÅ: Fængselsstraf til voldelig bilist på Engløbet

Specialanklager hos National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), Natalie Cohen, siger:
»Jeg er tilfreds med dommen. Det er vildledning af aktiemarkedet, hvis folk handler aktier med sig selv. Det sender et signal til markedet om en efterspørgsel, som ikke er reel, fordi aktierne ikke skifter ejer,« lyder det i pressemeddelelsen.

FAKTA OM NSK

  • National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.
  • NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger.
  • NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.
  • De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!