Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Drab i Aalborg kan mærkes hos Herlevs Natteravne: – Normalt kan vi gå over et halvt år uden at få en ny frivillig

Lisbeth Hallengreen Adler Nielsen, formand for Natteravnene Herlev, oplever lige nu stor interesse fra Herlevitter, der er klar til at hoppe i den gule Natteravns-frakke.

I Aalborg har mange mennesker henvendt sig som frivillige hos Natteravnene, der går tryghedsture på gaderne i de sene timer, efter de seneste tragiske hændelser, hvor to unge mennesker har mistet livet efter en bytur.

Men det er ikke kun i Aalborg, at interessen for at være frivillig kan mærkes. Også her i Herlev, mere end 400 kilometer i bil fra Aalborg, mærker man en større tilstrømning end normalt. Det fortæller Lisbeth Hallengreen Adler Nielsen, formand i Natteravnene Herlev.

»Det strømmer til med henvendelser hos os. Vi har fået fem nye frivillige siden det i Aalborg skete, og jeg er i dialog med mange flere om muligheden for at blive Natteravn,« siger hun og fortæller, at det er et utryk for en ekstraordinær interesse lige nu.

»Det er utrolig mange. Normalt kan vi godt gå over et halvt år uden at få en ny frivillig,« siger hun.

Jeg så jo hellere, at vi får skabt trygheden, før ulykkerne sker.

Trygheden skal skabes, før ulykkerne sker

Hos de lokale Natteravne er man utrolig glad for den store interesse, der er lige nu, men Lisbeth Hallengreen Adler Nielsen udtrykker dog en smule ærgerelse over, at den øgede interesse kommer i kølvandet på ulykkelige hændelser som dem i Aalborg.

»Jeg så jo hellere, at vi får skabt trygheden, før ulykkerne sker.«

Lige nu er der omkring 125 frivillige Natteravne i Herlev, men håbet er, at det bliver mange flere – gerne tre gange så mange, så der er mulighed for at patruljere hver aften.

LÆS OGSÅ: Politiet advarer herlevborgere om opkald fra falsk bank

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!