Drone fotograferer fjernvarmerør – fra luften
11. til 17. juli sender Vestforbrænding en drone over Herlev for at 'termografere' fjernvarmerør, da der er mistanke om en lækage.
11. til 17. juli vil en stor del af de herlevborgere, der har indlagt fjernvarme, måske bemærke en svag summen fra luften, og kigger de op, vil de måske også kunne få øje på en mørk tingest. Men bare rolig. Det er ikke en UFO.
Vestforbrænding oplyser, at man i nævnte tidsrum i samarbejde med Drone Systems vil sende en drone op over Herlev for at ‘termografere’ en del af byens fjernvarmerør – nærmere betegnet 40 kilometer.
LÆS OGSÅ: Kirkehøj Etagehuse skal bygges højere men…
Det sker, fordi man har mistanke om et brud i nettet, da man pt. oplever et forhøjet vandforbrug i Herlev. Den her metode er den mest effektive, så man hurtigt kan fikse det til gavn for både CO2-regnskabet og varmeregningerne.
‘Vi har mange kilometer fjernvarmerør at holde øje med, og hvis der går hul på et rør, kan det tage tid at lokalisere det præcise sted. Vi risikerer at skulle grave op i et større område end nødvendigt, og det er både tidskrævende og dyrt. Derfor sætter vi ind med en drone,’ lyder det fra Vestforbrænding i en pressemeddelelse.
I luften når vejret tillader det
Nærmere betegnet kan dronen med en termisk sensor måle varmeudstråling og skabe et billede af utætheder. Det er ikke almindelige billeder den tager, men derimod en grafisk mosaik, hvor man kan identificere unormalt høje temperaturer og dermed sandsynligheden for et varme- og vandtab.
For at få de bedste resultater, sender man kun dronen i luften, når forholdene tillader det. Det må ikke for blæsende, varmt eller vådt. Derfor kan det være svært at sige, hvornår vi præcist flyver i tidsrummet. Men når den gør, så vil den være i luften 20 minutter ad gangen. Derefter skal der skiftes batterier. Der flyves typisk om natten og/eller i de tidlige morgentimer for at få så stor en temperaturforskel som muligt.
Sidste gang man fløj over dele af Herlev var for halvandet år siden. Termografering er et af de værktøjer, som man kan bruge i den forbindelse, og som har været benyttet i branchen en del år efterhånden.
Artiklen fortsætter under billedet.
FAKTA OM DRONEN
Dronen flyver i 80-120 meters højde, og man vil muligvis kunne høre en svag brummen fra den.
Dronen tager ikke almindelige billeder. Den måler kun elektromagnetiske stråling i bølgelængderne
7,5 – 14 µm med en termisk sensor. Intensiteten omregnes til en faktisk temperatur. Temperaturen tildeles en farve og deraf opstår termografibillederne.
Dronen styres af Drone Systems for Vestforbrænding. Der skal to personer til at styre dem og udføre termograferingen.
Der er lukket for kommentarer