Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Efter internt opgør: Vil ikke afvise DF-formandspost

Den tidligere næstformand i det nu opløste DF-Herlev, Mette Qwinten, vil ikke afvise, at hun stiller op, skulle der komme en ekstraordinær generalforsamling i Herlev omhandlende en ny lokalafdeling med en ny formand.

Torsdag denne uge kom det frem, at DF-Herlev og foreningens bestyrelse havde meldt sig ud af DF i protest over moderpartiets ledelse og dens håndtering af en lokal sag, hvor lokalforeningens bestyrelse havde ytret mistillid til dens næstformand.

Nu fortæller samme (tidligere) næstformand, Mette Qwinten, der valgte selv at gå, at hun ikke vil afvise at stille op, skulle moderpartiet vælge at oprette en ny lokalforening i Herlev.

»Jeg trak mig med mange begrundelser, men dét at jeg ikke kan støtte formanden (Kim Kristensen, red.), det er ikke noget nyt, så det er ikke på grund af mistillidsvotummet, jeg trak mig. Jeg gjorde det af flere forskellige årsager, blandt andet fordi vi om et år har et valg, hvor jeg stod til at være spidskandidat og skulle overtage formandsposten, men pludselig kunne jeg godt se, hvor det bar henad,« fortæller hun, der dermed sår tvivl om, hvorvidt hun reelt ville blive kørt i stilling som den nye formand.

Måske ny formandskandidat

Tvivlen har ifølge hende blandt andet at gøre med det interne opgør, der kort før kommunalvalget i 2017 førte til, at det andet og mangeårige DF-medlem i kommunalbestyrelsen udover Kim Kristensen, Helge Larsen, endte med at blive løsgænger.

Så hvis der skal laves en ny DF lokalforening, så vil du stille op som formand?

»Jeg ville jo have stillet op som formand før…,« lyder det fra Mette Qwinten, der har en hovedrolle i det forløb, som endte med, at samtlige bestyrelsesmedlemmer i DF-Herlev trak sig.

Jeg ville jo have stillet op som formand før…

Opbakning fra partiet

Sagen udspillede sig på Café Risico ved Bangs Torv i 26. juni, hvor hun var med sin kæreste. Da hun følte sig generet af larmende unge fra parkeringspladsen bag torvet, lavede hun et Facebookopslag med et billede, hvor hun gav udtryk for, at kommunen herunder SSP ikke gør nok for at få bugt med den gruppe af unge, som skaber ballade ved Bangs Torv. Kort efter blev hun opsøgt og konfronteret af nogle unge, som filmede hende og spyttede på hende. Noget der senere er blevet til en politisag.

LÆS OGSÅ: Melder sig ud af DF

»Partiet kontakter mig samme dag om aftenen. For at høre hvordan jeg har det. De tilbyder os deres støtte. Vi laver en historie på det (i Ekstrabladet 27. juni, red.). Jeg laver ikke mit opslag som næstformand, men som Mette Qwinten, folketingskandidat. Jeg skriver ikke om religion, etnicitet, køn eller seksualitet. Jeg skriver ‘unge mennesker’, og jeg skriver, fordi jeg synes, der skal ske noget mere end dét at afsætte to vagter og noget overvågning. Det er ikke godt nok. Jeg har siddet på cafeen to gange på en uge i flere timer og ser bare, hvordan nogle unge mennesker får lov til at agere, fylde og skabe utryghed. Det vælger jeg at belyse,« forklarer hun.

Føler sig som offer

Hun understreger, at det ikke er hendes hensigt at tage billeder af de unge, som tilfældigvis er på billederne, men af parkeringspladsen. Derudover mener hun ikke, at hun er med til at opildne eller fremprovokere situationen, sådan som den nu afgående formand, Kim Kristensen, har udtrykt det.

»Jeg synes stadig, at det er kommunen, der er for langsom. De unge bliver provokeret ligegyldigt hvad, og det er jo mig, der er offeret, og det har jeg skulle byde min familie. At gå fra at blive omringet af 25 indvandredrenge, at blive spyttet på og truet på livet og næste gang vil de nakke mig, og de kalder mig luder. At jeg så lige pludselig bliver gjort til skamme, det er jo grotesk,« siger hun, der er skuffet over den manglende støtte fra sin lokale DF-bestyrelse.

det er jo mig, der er offeret, og det har jeg skulle byde min familie

Tværtimod synes hun, at dét, at bestyrelsen har meldt sig ud af DF, er en voldsom måde at reagere på.

»Jeg synes, det er forkert, og det er ærgerligt for DF,« påpeger hun og tilføjer:

»Hvis vi lukker øjnene eller bare kigger den anden vej, så får vi et Danmark, som jeg ikke synes, vi skal have,« understreger Mette Qwinten, der ikke fortryder sit Facebookopslag.

»Jeg skulle nok bare ikke have lagt det op, mens jeg sad på cafeen,« vurderer hun, der til hver en tid selv ville bakke op, hvis et af DF’s medlemmer havde gjort det samme som hende.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!