Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Fra Sarah til Noah: Har skabt det univers, han selv manglede

Noah Skaalum ved, hvad det indebærer at skifte køn. Alt fra beslutningen om at tage hormoner til valget af dildo italesætter han nu i et nyt onlineunivers for trankønnede, pårørende og nysgerrige sjæle.

25-årige Noah Skaalum, som er født og opvokset i Herlev, har i dag skæg, en flad brystkasse og en dyb stemme, men sådan har det ikke altid været. Han er nemlig født som pige. Her seks år efter, at han besluttede at sig for at hedde Noah frem for Sarah og blive omtalt ’han’ i stedet for ’hun, har han startet onlineuniverset Trans Nok, som skal hjælpe andre, der har haft det ligesom ham – at føle, at man er et andet køn, end det man er født som.

»Jeg startede Trans Nok for cirka seks måneder siden, fordi der er rigtig meget information at hente om det at være transkønnet på nettet, men det er primært fra USA. Men jeg synes ikke, at det er okay, at vi er så lukkede omkring informationer i Danmark, at en 15-årig nærmest ikke kan få noget information, før personen er inde i systemet og skal stå til ansvar for det, han føler,« siger Noah Skaalum, som håber på at kunne være den googlesøsgning, han selv manglede for år tilbage og en slags vejleder for børn og voksne, der ønsker at skifte køn, og deres pårørende.

»Jeg viser farvepaletten over det, man skal igennem og tage stilling lige om lidt, hvis man ønsker at skifte køn,« siger han og fortæller, at universet, som både består af en Instagram og en hjemmeside, rummer guides, opfordringer til at dele egne oplevelser, indlæg, billeder og videoer, som alt samme skal sætte fokus på de problematikker, man kan møde som transkønnet – uanset hvor man er i processen.

»Vi har problematikker resten af livet, som vi kan hjælpe hinanden med,« siger han.

 

I dag har Noah Skaalum en lille familie. Konen Sika og sønnen Elion på ni måneder. Foto: Henrik Lüthcke

 

Vi skal tale om de alvorlige problematikker

De seneste år er Noah Skaalum stødt på forskellige problematikker af både større og mindre karakter. Han fortæller tilHerlev Bladet, at man som transkønnet både skal træffe alvorlige beslutninger og støder på finurlige problematikker. Han forsøger at favne og sætte fokus på dem alle.

»Det er ikke bare lutter lagkage. Der er mange ting, som er ret alvorlige at skulle tage stilling til. Der er ikke nogen, som ved, om jeg dør 10 år tidligere, for man kender ikke langtidsbivirkningerne af de hormoner, jeg tager,« siger Noah Skaalum, som de seneste par år har taget hormoner for at få kroppen til at matche følelsen inden i.

»Enten lever jeg de næste 70 år i en krop, jeg ikke føler mig tilpas i, eller også så lever jeg potentielt 60 år og er rigtig glad og kan være en god far for mit barn og en god mand for min kone. På den lange bane prioriterer jeg 60 år lykkeligt, over 10 år ekstra med et liv, hvor jeg ikke er tilfreds« siger han og slår fast, at det langt fra er alle, der har det som ham, og derfor skal problemerne italesættes og diskuteres.

LÆS OGSÅ: Melder sig ud af DF 

Når dildoen ikke passer til huden

For Noah Skaalum er det mindst lige så vigtigt at italesætte de mindre, men også irriterende problematikker og udfordringer, man kan møde. Her er humor altafgørende, fortæller han:

»Rigtig mange transmænd vælger at dyrke sex med en dildo eller gå med en blød dildo, der giver bulen i bukserne. Det er en realitet, at der er rigtig mange problematikker forbundet med det at skulle vælge den slags. Er det den rigtige farve til din hud? Vil du have, at den skal være naturtro? Skal den være blød? Skal det være hård? Skal man kunne stå med den og tisse?,« siger han og fortsætter:

»Der er rigtige mange ting, som man ikke tænker over kan være et problem. De ting prøver jeg at gøre til en sjov ting, for man kommer til at stå i dem, men man skal kunne grine ad det. Vi bliver nødt til at kunne gøre det til en hverdagssamtale, at det er pissenederen, når en dildo ikke passer til din hudfarve, når du har brugt 2000 kroner på den. «

 

LÆS OGSÅ: Afviser ikke formandspost efter internt opgør 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!