Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Melder sig ud af DF men fortsætter i kommunalbestyrelsen

Kommunalbestyrelsesmedlem Kim Kristensen fortæller, at han og lokalbestyrelsen har meldt sig ud af DF på grund af hovedbestyrelsens håndtering af Bangs Torv-sag.

Siden slut juni har Kim Kristensen og de fem andre i DF-Herlev taget tilløb til at trække stikket og melde sig ud af DF, og nu har de altså gjort alvor af det. Det fortæller den nu tidligere lokalformand.

»Det her skal ikke dikteres af Christiansborg, og vi skal ikke finde os i den behandling,« lyder det fra Kim Kristensen, der henviser til den dråbe, der fik bægeret til at flyde over.

Den tager udgangspunkt i en sag fra juni måned, hvor DF-Herlevs næstformand og folketingskandidat Mette Qwinten lagde et opslag på Facebook, hvor hun rasede mod en gruppe unge på parkeringspladsen bag Bangs Torv. Ifølge opslaget larmede og generede de unge de spisende på Café Risico, hvor hun selv sad med sin kæreste. Hun havde også taget et billede af de unge og spurgt ind til, hvad SSP og Herlev Kommune gjorde ved det. Kort efter spottede de selv samme unge opslaget og konfronterede DF’eren på stedet, hvilket udviklede sig til en politisag.

Uroligheder skal klares politisk

»Vi (i det nu tidligere DF-Herlev, red.) kommer ikke til at sympatisere med den handling på Bangs Torv. Den måde at løse opgaver på, klarer vi politisk, det er dét, der fører til resultater. Den handling fører ikke til noget,« påpeger han og henviser til, at socialdemokratiet i Herlev for nylig fremsatte et forslag om blandt andet flere vagter til Bangs Torv for at dæmme op for de uroligheder, der har præget området de sidste måneder.

LÆS OGSÅ: Der er stadig uro på Bangs Torv

Et vagtværn er noget, som DF-Herlev tidligere har forsøgt at få flertal for i kommunalbestyrelsen, men uden held. Men nu er der altså opbakning, og det glæder Kim Kristensen, der så meget desto mere tager afstand til Mette Qwintens handling, som ifølge ham kaster yderligere brande på et bål, der blusser kraftigt i forvejen.

Ingen opbakning fra moderpartiet

»Derfor spurgte vi Christiansborg, om det er sådan, vi skal opføre os, når vi er ude i byen. Skal vi virkelig være med til at fremprovokere den slags situationer. Svaret fra Christiansborg er, at de synes, det er udemærket, det som man har foretaget sig,« forklarer han og understreger, at den tid i DF, hvor blandt andet Pia Kjærsgaard var god til at sætte historier på dagsordenen, er overstået.

Skal vi virkelig være med til at fremprovokere den slags situationer.

»Nu skal vi handle. Borgerne er udemærket klar over den sitation, som Danmark er i, og alle Herlevborgerne ved også godt, hvad der foregår i Herlev,« siger han, der ikke vil være med til at tage ansvar for, hvad der kunne være sket, hvis man havde provokeret de unge yderligere.

»Det her er et alt for stort ansvar at tage ved at gå ud og lege med de drenge, jeg vil have det hamrende dårligt bagefter, hvis de havde følt sig presset til at brænde biler på grund af situationen,« fastslår han, der ikke forstår moderpartiets blåstempling af Mette Qwinten.

Næstformand trak sig

I stedet opfordrer han til, at man kontakter politiet, hvis man føler sig utryg. Af samme årsag tog DF-Herlev en snak med Mette Qwinten kort efter episoden og forespurgte blandt andet, hvorfor hun havde kontaktet moderpartiet og medierne, før man havde talt det igennem i lokalforeningen. Det førte til et mistillidsvotum på en ekstraordinær generalforsamling, der dog ikke blev til noget, da hun valgte at trække sig inden.

Set i bakspejlet er Kim Kristensen ked af situationen, som den er endt.

LÆS OGSÅ: Dansk Folkeparti: Pensionister skal selv betale for skovturen

»Det er da skide ærgerligt. Jeg havde virkelig håbet, at Christiansborg havde svaret nej til vores spørgsmål om, hvorvidt de var i orden,« siger han, der nu har fået de fem tidligere bestyrelsesmedlemmers opbakning til at fortsætte som kommunalbestyrelsesmedlem perioden ud.

Fortsætter som løsgænger

»Vælgerne får stadig det, som de har valgt mig ind på i forhold til DF-politik, bare ikke på det omtalte punkt. Det utryghedsskabende vil vi håndtere ad den politiske vej, det er dét, der fører til resultater. Den handling fører ikke til noget,« siger lokalpolitikeren, der har været lokalformand i DF-Herlev siden 2012 og medlem siden 2010.

Det er da skide ærgerligt. Jeg havde virkelig håbet, at Christiansborg havde svaret nej.

Derfor understreger han også:

»Vi er stadig DF’ere, vi er bare ikke DF’ere på Christiansborg.«

Kim Kristensen og DF i Herlev fik ved kommunalvalget i 2017 1.070 stemmer svarende til 7,2 procent af stemmerne lig med en lille nedgang. Derfor måtte man opgive det ene af sine to mandater. Faktisk måtte man opgive det noget før nemlig i valgperioden forinden, da DF’s andet mandat, Helge Larsen, der har siddet i DF-Herlev siden 1998, brød med partiet og dannede Herlevlisten. Dog uden at blive valgt ind. Det blev Kim Kristensen til gengæld med 224 personlige stemmer.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!