Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

EL og SF: Herlev skal tage imod uledsagede flygtningebørn

Til onsdagens kommunalbestyrelsesmøde fremlægger Enhedslisten og SF et forslag om, at Herlev bør stille sig til rådighed som modtagerkommune – en kommune, som er klar til at tage imod uledsagede flygtningebørn fra flygtningelejre i Grækenland.

Overfyldte og nedbrændte flygtningslejre i Grækenland med dårlige hygiejneforhold kan virke som en virkelighed langt fra den, vi kender i Herlev. Men står det til Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten i Herlev, så bør kommunen tage ansvar og hjælpe, hvis det bliver aktuelt, at Danmark ekstraordinært skal tage imod flygtningebørn uden forældre fra blandt andet Moria-lejren. Det fremgår af dagsordnen for onsdagens kommunalbestyrelsesmøde, hvor de to oppositionspartier har et forslag klar.

‘I Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti mener vi, at vi bør følge mange andre kommuner, heriblandt Rødovre, Fredensborg, København og Aalborg Kommune som eksempel og række ud og tilbyde at tage imod en mindre gruppe af de uledsagede flygtningebørn, som er strandet i Moria-lejren eller en af de øvrige lejre på Lesbos,’ står der blandt andet skrevet i dagsordenen.

Ifølge partierne har Herlev Kommune ved tidligere flygtningekatastrofer vist sig som en, der evner at integrere nye borgere, og derfor ønsker de, at kommunen også stiller sig til rådighed ved den nuværende krise. De håber, at et flertal i Herlevs kommunalbestyrelse ved aftenens møde vil stemme for deres forslag.

Læs også: Politiet rykker ud i Dildhaven 

Folketingets beslutning 

Uagtet om et flertal i kommunalbestyrelsen stemmer for de to oppositionspartiers forslag, er det ikke engang sikkert, at flygtningebørnene uden forældre nogensinde kommer til at sætte sine fødder på dansk jord. Det er nemlig regeringen og Folketinget, der skal beslutte det. Og her er det ikke enighed.

Ifølge DR ønsker oppositionspartierne SF, Enhedslisten og De Radikale på Christiansborg, at Danmark tager imod uledsagede børn fra Moria-lejren. Regeringen afviste dog i september.

‘Det er ganske forfærdeligt at se billederne fra brandene i Moria-lejren. Men det er ikke en holdbar løsning at hente folk fra lejren her til landet,’ lyder det i et skriftligt svar til DR i september fra udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S). 

Regeringen lægger derimod op til hjælp i nærområdet. Efter hærgende brande i Moria-lejren i september tilbød udviklingsminister Rasmus Prehn nemlig 22,4 millioner kroner i ekstraordinær hjælp til Grækenland. pengene gå til sikre bosteder for flygtningebørnene i Grækenland. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Herlev Bladet følger op på sagen efter kommunalbestyrelsesmødet…

Læs også: Hvor er den mand, der kom ud af parken. 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!