Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Hvor er den mand, der kom ud af parken?

I dag er det fire år siden Louise Borglit blev dræbt i Elverparken. Forbrydelsen er ikke opklaret, men der arbejdes stadig på, at den skal blive det.

I Herlev vil den 4. november altid have en mørk skygge over sig. Det vil altid være dagen, hvor højgravide Louise Borglit mistede livet, da hun gik tur med sin søsters hund i Elverparken lidt efter klokken 19.
Hvad der skete i den park den fredag aften i 2016, er der stadig ingen, der ved ud over den mand, der førte kniven. Og derfor står sagen hos Københavns Vestegns Politi som et stykke arbejde, der ikke er afsluttet.
»Det er ikke opklaret, så opgaven er ikke løst. Det er sådan, det er,« siger vicepolitiinspektør Peter Malmose.
Den fredag aften for fire år siden sad mange indenfor, hvor ‘Vild med dans’ var i fjernsynet, og regnen silede ned udenfor i mørket. Men altså ikke Louise Borglit, der lige skulle lufte hunden. Hvad der skete, da hun iført regntøj mødte sin drabsmand på stien ikke langt fra indgangen til parken fra Tornerosevej ved politiet ganske enkelt ikke. Men efterforskerne har været en række hypoteser igennem.

»Vi har set på hele afdødes tilværelse og forholdt os til, om der kunne være et motiv til drab der. Og så har vi set på, om hun var et tilfældigt offer for eksempel for et forsøg på røveri. Det kan også have været en voldssituation, og det kunne være en række andre ting« siger Peter Malmose, der understreger, at fordi sagen er uopklaret opererer politiet med sandsynlighed. Hvad er det mest sandsynlige, der skete.

Har du tip eller oplysninger i sagen, så tøv ikke med at kontakte Københavns Vestegns Politi på 43861448.

Politiet ved dog, at der er en mand, der mangler at melde sig. Han har efterhånden været efterlyst i årevis, fordi han blev set af et vidne, da han kom ud af parken ved Tornerosevej lige efter det tidspunkt, hvor Louise Borglit blev dræbt. Her viftede han opgivende med armene og løb så videre.

»Vi kan ikke med sikkerhed sige, at det er gerningsmanden, men det er meget mærkeligt, at vedkommende ikke har været hos og sagt, at det var mig, der kom ud af den park den aften,« siger Peter Malmose.

  • Manden beskrives som ca. 28-30 år, ca. 180 cm høj, tynd, nærmest spinkel af bygning. Han beskrives som ”gylden i huden” – i hvert fald ikke mørk og med et meget tyndt aflangt ansigt.
  • Manden var iført sort jakke med sort hætte trukket over hovedet.
  • Under hætten havde manden en sort kasket, og han var iført mørke bukser og mørke sko.

Der var også en skikkelse, der blev fanget på en overvågningsvideo den aften ved Elverparken. Desværre var videoen af ringe kvalitet, så der skal et teknologisk gennembrud til før, man får mere ud af den, forklarer Peter Malmose.

»Vi har arbejdet med lyset, og vi har også lavet egne optagelser der ude for for eksempel at fastslå, hvad der sker med farverne, når der kører en bil forbi,« forklarer han.

SE VIDEOEN HER

 

Politiet har modtaget knap 100 tip om konkrete personer, der kunne være gerningsmanden og Københavns Vestegns Politi har også modtaget et stort antal knive, som borgere har haft mistanke om kunne være drabsvåbnet. Samtidig har der været omfattende gennemgang af teledata, og der er blevet fortaget en lang række tekniske undersøgelser. I 2018 blev der igangsat et såkaldt peer review. Det vil sige, at særligt udvalgte efterforskere fra andre politikredse gennemgik hele sagen minutiøst med friske øjne. Peer review’et gav anledning til en række yderligere efterforskningsskridt, men heller ikke det førte til et gennembrud.
Så nu står politiet og mangler det tip, der kan føre efterforskningen videre. Derfor beder politiet igen borgerne i Herlev og alle andre steder om at overveje, om de ved noget, der bare måske kunne være brugbart.
» Opgaven er ikke løst. Så vi arbejder videre,« slår vicepolitiinspektør Peter Malmose fast.

 

Har du tip eller oplysninger i sagen, så tøv ikke med at kontakte Københavns Vestegns Politi på 43861448.

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!