Herlev Bladet

Corona: Hver 10. Herlevborger testet den seneste uge

Knap 2700 Herlevborgere har været forbi et testcenter de seneste syv dage. Det svarer til næsten 10 procent af borgerne i byen.

Én ud af 10 Herlevborgere har den seneste uge ladet sig teste for corona. Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut, som blev offentliggjort tirsdag 10. november klokken 14.

Her fremgår det, at 2695 personer fra Herlev er blevet testet i løbet af de seneste syv dage. Det svarer til 9,3 procent af kommunens indbyggere.

Læs også: Kø til mobilt testcenter 

Tre procent er positive

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser også, at Herlev er blandt de hårdeste ramte kommuner. Med 78 nye smittetilfælde den seneste uge svarende til 269,5 per 100.000 indbyggere er byen den femte hårdest ramte kommune på landsplan – kun overgået af Vallensbæk, Ishøj, Albertslund og Høje-Taastrup.

Med knap 2700 testede personer i perioden betyder det, at knap tre procent af testene har været positive.

Læs også: Smitten stiger 

Testning skal bremse smitten 

I sidste uge fremlagde sundhedsmyndighederne og borgmestrene i Vestegnskommunerne, herunder Herlev, en række initiativer, der skal bremse smitten kommunerne. Et af initiativerne er en intensiveret testning med en målsætning om, at alle der ønsker en test, kan blive testet.

Det iværksættes gennem øget testtilstedeværelse via mobile testenheder på Vestegnen

De mobile testenheder sættes ind, hvor der vurderes at være behov lokalt. Dette sker på baggrund af smittetallenes udvikling og en løbende dialog mellem de berørte kommuner, Styrelsen for Patientsikkerhed og regionen.

Læs også: Besøgsrestriktioner på plejehjem forlænges 

Mobilt testcenter hele weekenden

Herlev har allerede flere gange haft det mobile testcenter på besøg. Og det kommer det nu igen.

Næste gang bliver den kommende weekend. Fra den 13. til 15. november 2020 kan man nemlig blive testet for coronavirus fra kl. 10-16 i rondellen ved Herlev Rådhus. Det fremgår af Herlev Kommunes hjemmeside.

Alle over to år med ingen eller milde symptomer kan blive testet forudgående tidsbestilling. Mundbind og sygesikring skal medbringes.

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

 

Med din donation er du med til at sikre, at vi på Herlev Bladet kan blive ved med at lave journalistik til og om Herlev. Det er også muligt at donere et valgfrit beløb via MobilePay til nummer: 92236 - Tak.

DKKSpørgsmål?
Kontakt endelig Herlev Bladet på telefon 4494 1010 eller på mail: herlevbladet@herlevbladet.dk hvis du oplever problemer ved betaling.
Du er måske også interesseret i
Kommentarer
Henter kommentarer.....