Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

En ny Herlev-mester i højtlæsning er kåret

Herlevs 5.klasser var samlet i Herlev Medborgerhus torsdag formiddag, hvor finalen i Fang Fortællingen 2022 blev afholdt, og den bedste højtlæser blev kåret. Læs her hvem der løb med førstepladsen.

Det var seks spændte femteklasses-elever, der torsdag formiddag gik på scenen i Herlev Medborgerhus, da vinderen af dette års ‘Fang Fortællingen’ skulle kåres.

Alle seks finalister havde været på scenen tidligere på formiddagen og vist, hvad de havde lært i løbet af de tre uger, hvor Herlevs femteklasses-elever i samarbejde med Herlev Bibliotek har arbejdet med at bruge kroppen og stemmen til højtlæsning,

Der var en spændt stemning i salen, da det var blevet tid til at afsløre førstepladsen af Fang Fortællingen 2022. Det var Sandra Paldrup, der er leder af Oplevelse & Læring på Herlev Bibliotek, og borgmester Thomas Gyldal Petersen (S), der overrakte præmierne.

LÆS OGSÅ: Spærring af Herlev Ringvej udsættes igen

Ny Herlev-mester

»Vinderen er….Carl Christian,« sagde Sandra Paldrup.

Der lød en jubel i medborgerhuset, og røde dannebrogsflag svajede fra side til side over hovedet på publikum.

»Carl. Carl. Carl,« lød det i salen, da Carl Christian fra 5. b fra Lindehøjskolen fik sin præmie og et lykønskende håndtryk fra Thomas Gyldal Petersen.

Carl Christian blev kåret som Herlev-mester i højtlæsning og vinder af Fang Fortællingen 2022 for sin oplæsning af værket ‘Tom Gates geniale ideer’, der er skrevet af Liz Pichon.

Begrundelsen for, at det netop var Carl Christian, der blev kåret som Herlevs bedste højlæser var, at han formåede at fange publikum med sin humoristiske fortælling og samtidig have et glimt i øjet.

Ifølge Sandra Paldrup havde Carl Christian meget overskud, og var god til at bruge stemmeføring i sin fortælling. Derudover var det tydeligt, at han nød at stå på scenen, og var god til at kigge ud på publikum, mens han fortalte.

Der var stor opbakning til de seks finalister i en fyldt sal i Herlev Medborgerhus, hvor femteklasses-elever fra Herlevs skoler var publikum. Foto. Line Egebjerg Knudsen.

Dygtige højtlæsere

Sigrid fra 5.b på Herlev Byskole løb med andenpladsen for sin højtlæsning af værket ‘Jeg er Willim’, skrevet af Kim Fupz Aakeson. Begrundelsen lød på, at Sigrid var rolig og god til at formidle en historie, som er sårbar og følsom.

Tredjepladsen gik til Fenja fra 5.a på Lindehøjskolen, der læste højt af ‘Harry Potter og De vises sten’, skrevet af J.K  Rowling. Hun var rolig og nede på jorden, samtidig med at hun brugte stemmen til at gøre fortællingen spændende at lytte til.

På en delt fjerdeplads kom Axel fra 5.a på Kildegårdskolen, Obada fra 5.d på Kildegårdskolen og Alicia fra 5. c på Herlev Byskole.

Axel havde en fin udtale, hvor publikum kunne forstå alt, hvad han sagde. Obada brugte kroppen og stemmen i sin højtlæsning, og Alice brugte stemmen til at vise, at karakterne i fortællingen var forpustet.

Da prisoverrækkelsen var overstået, blev den store sal i medborgerhuset hurtigt tømt, og tilbage var kun de seks finalister og Thomas Gyldal Petersen, der stod sammen på scenen for at få taget et fællesbillede.

»Hvor er I seje. Godt gået og tak for oplæsningen,« sagde borgmesteren til finalisterne.

LÆS OGSå: Årets store juletræ er sat op

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!