Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

En verdensomsejling blandt bogreoler i vinterferien

Vand er årets tema på Herlev Bibliotek, og i vinterferien har børnene givet sig i kast med havet og havets dyr på forskellige måder.

»Jeg foreslog mine børnebørn at tage på Nationalmuseet i dag, men de ville hellere på biblioteket. Det var da også meget nemmere, og her er da hyggeligt,« siger Janne Marquardsen med et smil.

Både mormor og børnebørn bor i Herlev, så der var ikke langt til aktiviteterne på biblioteket. Omkring 150 børn har været forbi disse aktiviteter i løbet af vinterferien, hvor der blandt andet har været banko, syning, perleplader og skattejagt, alt sammen med havet og havets dyr i centrum. Det passer ind i bibliotekets overordnede tema i år, som er vand.

Jeg har lavet to blæksprutter og en fisk, den ene blæksprutte er ved at skyde blæk.

Da Janne Marquardsen og børnebørnene Luka og Alva kigger forbi, skal der laves havdyr af genbrugsmateriale.

»Vi bruger kun ting, vi har i forvejen, for eksempel papomslag fra bøger, vi får tilsendt, mælkekartoner, toiletruller og garn,« fortæller faglig formidler på Herlev Bibliotek, Anna Björklund. På den måde spiller ansvarligheden over for naturen, heriblandt havet, sammen med de kreative sysler.

Børnene kan sagtens folde sig ud med disse materialer.

»Jeg har lavet to blæksprutter og en fisk, den ene blæksprutte er ved at skyde blæk. Blæksprutterne kunne godt være lidt svære at lave, men det var sjovt at lave fisken,« fortæller seks-årige Alva, mens storebror Luka på otte år har lavet en ubåd.

Selvom opgaven egentlig lød på dyr, havde han bare sådan lyst til at udforme en ubåd, og det har jo stadig med havet at gøre. Børnene kunne få skabeloner til at lave havets dyr med, men til ubåden brugte Luka sin kreativitet og fantasi.

LÆS OGSÅ: Da bibliotekets tema vand blev lanceret og forklaret

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!