Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Hovedstadskommuner får blødere vand – se her hvornår Herlev står for tur

HOFOR meldte torsdag ud, at dele af Hvidovre, Rødovre, Albertslund og Vallensbæk kan se frem til vand med mindre kalk i.

Opdateret mandag med uddybende forklaring af, hvilken del af Herlev, der hører til hvilket vandværk.

I denne uge fortalte HOFOR, Hovedstadens Forsyningsselskab, i en pressemeddelelse, at dele af Hvidovre, Rødovre, Albertslund og Vallensbæk i februar kan se frem til vand med mindre kalk i – såkaldt ‘blødt vand’.

Det betyder, at vandet får en hårdhed på 10 til 12 grader (°dH) sammenlignet med i dag, hvor det kan nå helt op på 26 grader og altså indeholde meget kalk. Vand med mindre kalk er til gavn for både privatøkonomien (el-apparater, mindre rengøring osv.) og for miljøet, så det store spørgsmål er, hvornår bliver det Herlevs tur?

ANDRE HISTORIER: En verdensomsejling på biblioteket

Ifølge HOFOR’s tidsplan fremgår det, at Herlev Syd, der i dag døjer med en hårdhed på 12 til 16 grader, får blødt vand i efteråret 2024, når vandet fra Gevninge er blevet blødgjort. Herlev Nord, der har den samme hårdhed, må vente lidt længere frem til 2029, når vandet fra Slangerup er blødgjort.

Er man i tvivl om, hvilket vandværk, man hører til, oplyser borger.dk, at man kan tjekke sin vandregning eller kontakte kommunen. Derudover kan oplyses, at den nordlige og østlige del af kommunen forsynes fra vandværket ved Søndersø og Værket ved Slangerup, under normal drift via Herlev vandtårn. Den sydvestlige og sydligste del af kommunen forsynes fra vandværket ved Lejre og vandværket ved Marbjerg.

En opfordring

Ifølge HOFOR, der startede med at modernisere en række vandværker i 2017 i de otte kommuner, HOFOR servicerer, blandt andet med det mål at blødgøre vandet, er ambitionen at være færdig med alle i 2030.

I forbindelse med pressemeddelelsen oplyses, at de borgere, der i dag selv blødgør deres vand, skal huske at indstille deres blødgøringsanlæg efter den nye hårdhedsgrad. Hvis det ikke sker, kan man risikere, at saltindholdet i vandet overstiger grænseværdierne i Drikkevandsbekendtgørelsen.

FAKTA:

· Dele af Hvidovre, Rødovre, Albertslund og Vallensbæk får blødere vand i februar.

· Herlev syd får i efteråret 2024, og Herlev nord i 2029.

· Omkring 75 procent af vandforsyningen vil være blødgjort med en hårdhedsgrad på 10 til 12 hårdhedsgrader i 2027, når Værket ved Regnemark efter planen åbner, og de resterende kunder følger trop i 2030, når Værket ved Islev efter planen står klar.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!