Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Enhedslisten Herlev vil stille forslag om at bevare store bededag

Enhedslisten Herlev vil gøre det, man kan, for at sikre, at de kommunalt ansatte ikke skal arbejde mere, end de allerede gør.

Store bededagsdebatten har efterhånden raset over det ganske land i noget tid. I 12 kommuner vil man på foranledning af DF-forslag ligefrem forsøge at tilbagerulle SVM-regeringens lov om at afskaffe helligdagen. Og nu følger Herlev så trop, men det er ikke DF, der vil stille forslaget, det er Enhedslisten.

LÆS OGSÅ: Herlev Ringvej spærres i fem måneder

»Det er ingen hemmelighed, at vi i Enhedslisten har været imod fra starten af. Både den måde det foregik på, men også at man har afskaffet store bededag,« fortæller Marianne Dithmer, kommunalbestyrelsesmedlem for Enhedslisten i Herlev.

Derfor vil hun og gruppen i Herlev gøre det, som de kan, for at kæmpe imod.

»Vi kan foreslå, at man opretholder, at store bededag bliver en fridag for de kommunalt ansatte i Herlev, så derfor stiller vi et forslag til næste kommunalbestyrelsesmøde i april (19. april, red.),« oplyser hun og giver en begrundelse.

Ingen langtidsholdbar effekt

»Vi vil ikke være med til at finansiere noget, som vi er imod, at folk skal arbejde mere, fordi vi synes, det er forkert og urimeligt, at man tager tager hårdt tilkæmpede rettigheder fra folk,« siger hun og tilføjer, at på spørgsmålet om, hvor meget en afskaffelse af helligdagen i Herlev vil koste kommunen, har forvaltningen skønnet, at det vil ligge i omegnen af syv millioner kroner.

»Vi er kede af, at vi er blevet pålagt de ekstra omkostninger, som forringer medarbejdernes vilkår, og vi skal ikke bruge kommunens penge til det,« mener kommunalpolitikeren og henviser til, at formanden for Det Økonomiske Råd (overvismand), Carl-Johan Dalgaard, flere gange har udtalt, at han ikke mener, at en afskaffelse vil have langstidsholdbare effekter for det danske samfund.

Enhedslisten Herlev har også haft et debatindlæg i Herlev Bladet om samme emne.

LÆS Enhedslistens debatindlæg her

 

Afskaffelsen af store bededag kort fortalt:

· Vedtaget i Folketinget 28. februar og træder i kraft fra og med 2024.

· Vil frigive over tre milliarder kroner til statskassen

· Forslag stillet af SVM-regeringen i første omgang for at finansiere stigende udgifter til Forsvaret, så niveauet om op på to procent af BNP inden udgangen af 2033. Siden er der åbnet for argumentet, at det også handler om at løfte arbejdsudbuddet med op imod 8.500 fuldstidspersoner.

· For månedslønnede lønmodtagere vil den ekstra arbejdsdag betyde, at de får et løntillæg på 0,45 procent af årslønnen. Det svarer til løn for en almindelig arbejdsdag. Timelønnede vil få den aftalte timeløn for en almindelig arbejdsdag for de ekstra arbejdstimer, som de skal arbejde.

· Store bededag blev indført i 1686.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!