Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Smugkig: Tag med ind på det nye Rådhus Hjortespring

136 kommunale medarbejdere flytter ind i det nye rådhus i Hjortespring den 3. april. Herlev Bladet fik et smugkig i huset, der skal sørge for, at kommunen kommer tættere på borgerne.

Lyset strømmer ind i det spritnye rådhus ved siden af Hjortespringcenteret. Endnu er håndværkerne igang med de sidste detaljer, men de store linjer og de bærende elementer er på plads.

Tankerne bag Rådhus Hjortespring udspringer af projekt ‘kommunen tættere på borgerne’, der blev søsat tilbage i 2017. En vision der blandt andet handler om mindre afstand mellem borgerne og de kommunalt ansatte.

»Alt i underetagen er borgerrettet. Tanken er, at det bliver borgernes hus,« forklarer Lisbeth Naver, der er projektleder for rådhusflytningen hos Herlev Kommune.

Huset kommer blandt andet til at rumme de forvaltninger, der har med børn og familier at gøre. Derfor har det også været ekstra vigtigt at gøre omgivelserne så imødekommende som muligt, fortæller Lisbeth Naver.

»Det er meningen, at det her skal være et sted, hvor myndigheds-udtrykket er taget ud. Det skal være sådan et sted, hvor man kommer ind og føler sig tilpas. Det skal være, så man føler sig lidt hjemme og synes, det er fedt at hænge lidt ud,« siger hun.

Rådhus Hjortespring kommer med tiden til at være åben for foreninger, der for eksempel vil holde et møde der uden for rådhusets åbningstider. Projektlederen ved dog endnu ikke, hvornår huset bliver helt klar til at stille lokaler til rådighed for foreningslivet.

Lisbeth Naver er projektleder på flytningen. Foto: Claus Birch.

Men hvorfor er det vigtigt? Det bliver jo ikke mindre en myndighed af at ændre omgivelserne? 

»Mødet bliver anderledes, når man som borger ikke møder en skranke, når man står og måske har en sårbar sag, som man skal have håndteret. Der bliver alligevel et skel, når den ene står bag skranken,« siger Lisbeth Naver, der forklarer at det har været en opgave at finde den rette balance mellem et hus, der signalerer imødekommenhed og åbenhed, men hvor det samtidig er muligt at sidde i ro, fred og fortrolighed.

Det er også i Rådhus Hjortespring, at den nye kommunalbestyrelsessal kommer til at ligge. Den bliver indrettet, så der kan åbnes op ind til kantinen, der så kan være stedet, hvor eventuelle tilhørere til møderne kan sidde.

Herlev Bladets forside fra onsdag den 5. april 2017.

Den gode udsigt

Oven på er der indrettet kontorer og mødelokaler Alt sammen i en højde der giver kig ud over Hjortespring. Fra den ene side kan man for eksempel se Gammelgaard klart.

Endnu er det kun skriveborde, der er rykket ind, og det er faktisk ikke alle nye møbler, der er bestilt endnu. For det må komme an på en prøve, hvad det egentlig er, der ender med at blive brug for, forklarer projektlederen.

»Vi vil gerne passe på, at vi ikke får købt nogle møbler, hvor vi senere tænker, at de ikke passer til bevægelserne i huset. Så vi blander nyt og gammelt. Og jeg tror, vi kommer til at skulle have noget nyt og lækkert her (ved indgangen.red), der byder velkommen, men de forslag, vi har fået, er jeg faktisk kommet lidt i tvivl om, så nu tager jeg noget med (fra det gamle rådhus.red),« fortæller hun.

Når medarbejderne har fundet sig til rette i det nye Rådhus Hjortespring, kommer der en officiel indvielse senere på foråret.

Det nye rådhus i bymidten forventes at tage imod de første medarbejdere om et år altså i foråret 2024.

Det nu snart tidligere rådhus for enden af Herlev Bygade skal rives ned, og grunden skal udvikles til noget helt nyt. LÆS OM DET LIGE HER

Rådhus Hjortespring har en anlægssum på i alt 63,2 millioner kroner, og prisen for det nye rådhus i bymidten ligger på 18,2 millioner kroner.


Fakta om Rådhus Hjortespring:

136 medarbejdere flytter til det nye rådhus.

Det er afdelingerne:

· Børn, unge og familie

· DASK – Dagtilbud og skole

· Job, uddannelse og beskæftigelse for unge.

 


LÆS OGSÅ: Her spærres Herlev Ringvej for trafik

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!