Fælles front mod narkosalg
Herlev Kommune, politiet og flere boligafdelinger i kommunen er gået på barrikaderne for at få stoppet salget af narko i Herlev. Blandt andet på Tornerosevej, hvor man har gode erfaringer med samarbejdet.
Flere års problemer med narkosalg på og omkring Tornerosevej har fået Herlev Kommune og det åbne lokalråd til at samarbejde med de lokale afdelingsbestyrelser for Kilometergården og Kirkehøj Etagehuse om at få bugt med problemerne.
»Vores appel er: Stop med at købe narko,« lyder det fra Azam Aslani fra Herlev Kommune ud fra den logik, at er der ingen købere, så forsvinder sælgerne også.
»Og stop med at købe det her i Herlev. Det er utryghedsskabende,« supplerer tryghedskonsulent Linda Liebst.
»Det er lidt ligesom nullermænd. Når man har fjernet dem, samler de sig ofte i en ny bunke et andet sted, men vi vil altså det her til livs,« understreger hun og bemærker, at det også handler om at stresse sælgerne.
Hun tilføjer, at der allerede er en masse initiativer i gang udover den kampagne ’Pas på din by – nej til at købe hash’, som Herlev Kommune søsatte i samarbejde med Natteravnene og Københavns Vestegns Politi i sommer.
Skal ikke give op
Det drejer sig om tryghedsskabende tiltag for at forebygge narkosalg såsom bedre belysning, beskæring af træer og buske og afspærring af ’flugtveje’ med store kampesten, som man har gjort det mellem parkeringspladsen og Elverparken.
»Jeg har også holdt opgangs- og beboermøder, for et godt naboskab er vigtigt for at kunne føle sig tryg,« påpeger Linda Liebst, der sammen med kommunen også tilbyder at gå ’tryghedsture’, hvor de i samarbejde med beboerne udpeger de steder, som giver utryghed.
Stop med at købe det her i Herlev. Det er utryghedsskabende.
Det gjorde man for eksempel fornylig på Tornerosevej, og det resulterede i, at der nu er sat en bom op ved passagen ned til Vivis Danseskole, så narkosælgerne ikke længere kan køre derind og sælge.
»Pointen er, at vi skal samarbejde kommunen, politiet og civilsamfundet (borgere, foreninger osv., red.). Det bedste forsvar er, at vi gør det her i fællesskab,« understreger Azam Aslani.
»Og vi skal ikke give op, vi skal finde løsninger på, hvordan vi gør det bedst muligt,« tilføjer tryghedskonsulenten, der opfordrer borgere og boligforeninger til enten at bruge kommunens apps eller henvende sig direkte til politiet, hvis der er problemer.
Så vil de tage sagen op i det åbne lokalråd, hvor netop kommunen, politiet og boligafdelingerne er repræsenteret.
LÆS mere om afdelingsbestyrelsernes erfaringer i denne uge Herlev Bladet
Kontakt politi og kommune:
For råd og vejledning. Anmeldelser skal ske til 114/112.
Steen: 61197441 sjj002@politi.dk
Simone: 51216463 ska013@politi.dk
Marck: 40328518 mwi015@politi.dk
Imran: 30346320 ias002@politi.dk
Kontakt kommunen via Tip Herlev-appen (fysiske rammer i byrummet) og Pas på Herlev-appen (tryghed).
Der er lukket for kommentarer