Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Måske moské på Smedeholm er ulovlig

Herlev Kommune har konstateret, at der foregår ulovlige religiøse aktiviteter i lokaler i en etageejendom på Smedeholm 13b.

Opdateret 11. 40 med svar fra udlejer

Der foregår ulovlige, religiøse aktiviteter i lokaler på Smedeholm 13b. Det har Herlev Kommune konstateret efter at have været forbi og besigtige ejendommen, oplyser kommunen.

I sidste uge begyndte rygter om, at der skulle ligge en moské på adressen at svirre på de sociale medier blandt andet fordi, at der på en flyer som Herlev Bladet har set står: ‘Åbning Al Ma’rifah – Herlev Masjid.’ Masjid betyder moské. På flyveren inviteres til en åbning, der kun er for mænd, den 19. september.

Men det er i strid med lokalplanen for området, at stedet bliver brugt til religiøse aktiviteter, oplyser Herlev Kommune, der tirsdag varslede et påbud om, at den ulovlige anvendelse skal ophøre. Om det er en moské vil kommunen ikke bedømme.

‘Det er ikke op til os at definere, men vi kan konstatere, at lokalerne bliver brugt til bøn i bredere forstand og til foreningsaktiviteter, hvilket ikke er foreneligt med lokalplanen,’ skriver Herlev Kommune til Herlev Bladet.

Herlev Bladet var fredag i sidste uge forbi adressen Smedeholm 13b st. tv og talte med en mand, der tilsyneladende var lejer. Han ville ikke svare på spørgsmål, men henviste til sin udlejer Søren Jansen fra Jansen Ejendomme A/S, der har hovedsæde i Vejle.

Herlev Bladet har bedt om et mundtligt interview med Herlev Kommune, men ingen har ønsket at stille op. Herlev Bladet har også bedt udlejer Søren Jansen om et interview, men har vil ikke stille op og svare i en mail:

Vidste du, at lokalerne bliver brugt til ulovlige religiøse aktiviteter?

»Nej, jeg har ikke været i lejemålet i 4 år«

Hvad troede du de blev brugt til?

»Kontor. Lejer er et almindeligt firma.«

Hvad vil du gøre ved det?

»Nuværende lejer har for et halvt år siden opsagt deres lejemål til udløb d. 30/11 så lige meget hvad så løser det jo sig selv meget snart.«

 

Læs mere i Herlev Bladet i næste uge.

 

LÆS OGSÅ: Herlev er nummer et på smittelisten

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!