Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Færre indbrud har gjort folk mere trygge

I over 10 år har borgernes utryghed over for indbrud ligget stabilt højt ifølge kampagnen Bo trygt. Men på grund af corona-virus og de faldende indbrud er kurven nu omsider knækket.

Halvt så mange anmeldte indbrud som sidste år. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik gældende for Herlev Kommune. Her var der i 2. kvartal 2019 40 indbrud mod 21 i år.

Også på landsplan er tendensen tydelig med 2.121 færre anmeldte indbrud i år svarende til et fald på 43 procent (fra 4.947 til 2.826).

LÆS OGSÅ: Fire østeuropæere varetægtsfængslet

Det oplyser kampagnen Bo trygt i en pressemeddelelse.

Her bemærker man også, at det historiske fald i antal indbrud også skaber historie på tryghedsbarometeret. TrygFondens Tryghedsmåling viser nemlig, at borgernes utryghed i forbindelse med indbrud for første gang siden 2009 er faldet fra 23-25 procent til under 20.

Hold fast

»Det er meget glædeligt, selvom udviklingen i de seneste måneder er sket på en kedelig baggrund, nemlig coronapandemien, som ingen af os har kunnet planlægge. Nu gælder det imidlertid om at holde fast, så vi fortsat kan holde indbrudstyvene fra døren,« siger Britt Wendelboe, programleder i Bo trygt.

Det fremgår af kampagnen, at det der virker er at få ens hjem til at se beboet ud, og at man hjælper hinanden som naboer. Måske det også er derfor, at flere i disse måneder har downloadet Nabohjæp-appen, forlyder det.

For to år siden lancerede Realdania og TrygFonden i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd og Videncentret Bolius indsatsen Bo trygt. En del af målsætningen er at reducere antallet af indbrud i private hjem.

Fem råd

  • Vær en god nabohjælper
  • Tænd lys ude, og trim hækken
  • Gør det svært at bryde ind
  • Brug sikre betalingsformer, når du køber brugt
  • Ring 114 ved mistanke om indbrud

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!