Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Færre indsamlere men masser af skrald – desværre

Søndag holdt Danmarks Naturfredningsforening landsdækkende affaldsindsamling. I Herlev sammen med initiativet 'Herlevs Naturhelte'.

»Det er desværre blevet en succes,« siger formand for Danmarks Naturfredningsforening i Herlev, Ejner K. Holst, om søndagens affaldsindsamling.

I alt samlede de 45 indsamlere 65 kilo glas og metal, 42 kilo småt brændbart og 85 plastkopper sammen på dagen, hvor den landsdækkende kampagne specielt havde fokus på plastikkopper – sidste år var det cigaretskodder.

Resultatet om end en succes overgik dog ikke sidste års.

Herlev samlede 120 indsamlere 20 kilo glas, 35 kilo metal, 90 kilo brændbart affald, 18 kilo plastik og 300 cigaretskodder ind.

»Årets indsamling falder sammen med Kræftens Bekæmpelses indsamling, og så var det ret koldt, men vi er tilfredse og havde en god dag og fik stegt de pandekager til indsamlerne, der skulle steges,« påpeger formanden, der i øvrigt også er formand for Hjortespring Naturplejeforening.

SE hvor meget der blev indsamlet på landsplan i 2021

Tre indsamlingssteder

Indsamlingen i år adskilte sig også på andre punkter fra sidste års.

I år var der nemlig tre mødestationer frem for de to ved Naturcenter Kildegården og Hjortespringbadet. Hørkær i Herlev syd var også med, fordi netop det område er i vækst – og det er affaldet i rabatterne desværre også.

Derudover havde man i år også valgt for første gang at samarbejde med Herlev Kommune nye initiativ ‘Herlevs Naturhelte’, som blandt andet betød, at kommunen stod for en del af udstyret til indsamlingen. Det er i øvrigt udstyr, som man også til daglig kan låne til affaldsindsamling, når man lyster ved Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev, på Kildegården og genbrugsstationen.

LÆS MERE om naturheltene her

 

Herlev uden skrald ved Naturcenter Kildegården den 3. april 2022. Fokus på årets indsamling var engangskopper. Foto: Claus Birch.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!