Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Fokus på håndholdt mobil – ni domme på 14 dage

Der er for nylig faldet dom i flere sager om brug af håndholdt mobil - tre af dem er fra Herlev.

‘Kør bil, når du kører bil’ hedder Rådet for Sikker Trafiks uopmærksomhedskampagne, som har kørt siden 2011. Alligevel er der hvert år mange, der netop ikke gør det.

I løbet af de sidste 14 dage er der faldet dom i hele ni sager om ulovlig brug af håndholdt mobil under kørslen, oplyser Københavns Vestegns Politis anklagemyndighed på det sociale medie X.

Tre af sagerne er fra Herlev: Det drejer sig om en 43-årig mand, en 29-årig kvinde og en 34-årig mand i Herlev. Resten af sagerne er fra nabokommunerne.

Koster et klip

Det koster som udgangspunkt et klip i kørekortet. I flere tilfælde var dommen en betinget eller ubetinget frakendelse, fordi der var tale om flere forseelser, eller det var 3. klip, oplyser anklagemyndigheden.

»At betjene sin telefon håndholdt, mens man kører, er farligt for føreren – og alle os andre i trafikken,« siger lederen af Københavns Vestegns Politis færdselsafdeling, Claus Stoltenberg, på X.

Rådet for Sikker Trafik laver som nævnt årlige landsdækkende uopmærksomhedskampagner. I år er det i uge 19-21 og uge 39-41. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Ny aftale skal give flere uddannede pædagoger

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!