Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Formand: Brug jeres lokale håndværker

Formanden for Herlev Håndværkerforening har ikke mærket det store til corona-krisen endnu, men det kan komme. Derfor opfordrer han Herlevborgerne til at få bestilt en håndværker nu til at få udbedret de hængepartier i hjemmet, man i forvejen har udskudt.

Kun én aflysning har Carsten Lauridsen, der har sit eget snedker- og tømrerfirma, fået, og den blev udskudt til dagen efter. Derfor er formanden for Herlev Håndværkerforening fortrøstningsfuld i forhold til corona-krisen og ordrebøgerne hos de lokale håndværkere. Indtil videre, for krisen kan også ramme hans branche.

Af samme grund opfordrer han Herlevborgerne til at få bestilt en lokal håndværker nu, mens mange alligevel arbejder hjemmefra.

»Brug jeres håndværker, få ringet til VVS’eren, hvis det gamle vandrør lækker, få lavet bremserne på bilen hos mekanikeren, få malet, når nu vejret alligevel er til det, få sat noget i gang, få lavet det som I skulle have lavet alligevel,« lyder det fra formanden, der pointerer, at når corona-krisen er overstået, vil mange måske have fat i en håndværker, og så er der måske ikke ledige tider.

Han tilføjer også, at det kan hjælpe håndværkerne i forhold til kassekreditten i banken at få lavet nogle aftaler ude i fremtiden.

Går rimeligt

I den forbindelse roser han regeringens hjælpepakker og kommunens tiltag i forhold til at fremrykke betalinger af lokale opgaver.

»Det kan være godt for likviditeten, at man nu kan få pengene til tiden,« vurderer Carsten Lauridsen, der dog understreger igen, at det ikke er hans indtryk, at krisen har ramt håndværkerfaget.

LÆS OGSÅ: Sådan hjælper du den lokale handel

»Det går rimeligt. Jeg har ikke hørt fra medlemmer, at der skulle være nogen, som hakker i det, og for mit eget vedkommende, får vi stadig ordrer ind og har aftaler til efter maj,« fortæller han, der fastslår, at hans medarbejdere også tager deres forholdsregler, når de er ude.

Følger retningslinjer

»Vi sørger for at holde afstand, når vi er ude, og vi spritter hænderne af,« siger han og tilføjer, at håndværkerne på mange opgaver også arbejder udenfor og ved større opgaver har en skurvogn, som de kan opholde sig i, så det er sjældent, at der er direkte kontakt mellem kunderne og dem.

Også i forhold til vare- og materialebestilling tager man sine forholdsregler.

»I byggemarkederne er der sat skærme op, og det meste bestiller vi på nettet og får leveret,« forklarer han, som dermed opfordrer potentielle kunder til at slå koldt vand i blodet, hvis de skulle være nervøse for at få en håndværker på besøg i eget hjem.

Noget han heldigvis kun har mærket lidt til.

»Det kan da godt være, at det går lidt langsommere, folk tænker mere over sagerne, men der er også folk der skal bruge en håndværker nu,« påpeger han, der selv har en opgave med nogen, der står foran at skulle flytte i rækkehus i Herlev og derfor gerne vil have det sidste på plads, før de rykker ind.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!