Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Formand smider håndklædet i ringen

Skolebestyrelsesformand Jan Vanting har trukket sig på grund af manglende opbakning og uenighed i skolebestyrelsen. Maria Mankov er ny konstitueret formand.

Den seneste tids fokus på Lindehøjskolens økonomiske problemer har givet dønninger. Både på skolen og i Herlev Kommune. Dønninger, der ifølge Jan Vanting er blevet så store, at han nu har trukket sig som formand for skolebestyrelsen.

»Desværre har jeg måtte sande, at der ikke længere var opbakning til min måde at forsøge at løse problemerne på«, fortæller han i en mail til Herlev Bladet.

Heri understreger han også, at det bestemt ikke er med hans gode vilje, da han og dele af skolebestyrelsen i lang tid har forsøgt at råbe vagt i gevær.

»Desværre har tingene udviklet sig, som de har, fordi man ikke har taget mine henvendelser alvorligt. Jeg har flere gange over de sidste år haft fat i forvaltning og politikere og sagt, at det hele ville eksplodere blandt forældrene på skolen. Desværre har man ikke taget mig alvorligt nok,  og nu bliver bliver det meget svært at nå en løsning, der kan skabe ro på skolen«, vurderer den nu tidligere formand, der er frustreret over situationen – ikke mindst på grund af skolens elever.

Læs også: Efter kritik af skoleforvaltning: Nu vil kommunen i dialog

Splittet bestyrelse

»Jeg er meget ked af den måde, som tingene har udviklet sig, og jeg er sikker på, at det ikke er til børnenes og personalets bedste«, lyder det fra ham, der også kommer med en forklaring på, hvorfor det er kommet så vidt.

»Man har skabt splid mellem de forskellige parter i skolebestyrelsen ved for eksempel at så tvivl om, hvorfor økonomien er dårlig og kommentere på Thomas’ (Thomas Palsbjørn-Pedersen, red.) artikel, som om han ikke forstår tallene. Det har han bevist flere gange, at han gør«, fastslår Jan Vanting, der også har trukket sig som menigt medlem.

Som reaktion på Jan Vantings fratrædelse skriver formand for  Børne- og Uddannelsesudvalget, Peter Nielsen (A) i en mail til Herlev Bladet:

’Indledningsvis vil jeg gerne takke Jan Vanting for hans store indsats som skolebestyrelsesformand på Lindehøjskolen. Men nu er det tid til at se fremad, og jeg har med glæde konstateret, at der nu er en god dialog mellem skolebestyrelsen på Lindehøjskolen og forvaltningen. Der arbejdes lige nu på at udvikle en ny og gennemsigtig budgetmodel for alle kommunens skoler. Jeg ser frem til, at den bliver klar, så vi sammen kan rette fokus på alle de andre spændende opgaver, der venter på skoleområdet i Herlev.’

Ny konstitueret formand er Maria Mankov, der tidligere var næstformand. Hun er i øvrigt også kommunalbestyrelsesmedlem (A) og formand for Familie- og Forebyggelsesudvalget.

Du er måske også interesseret i
Send et svar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!