Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Forslag fra lokaludvalg: Byg ny metro til Herlev Hospital frem for til Amager

Spørger man Alex Heick, så bliver det nordvestlige hjørne af Storkøbenhavn altid overset. Derfor foreslår han med Lokaludvalget i Bispebjerg en ny metrolinje, der skal stoppe i Herlev.

I 2035 er det planen, at en helt ny ø ved navn Lynetteholmen skal bygges nord for Refshaleøen på det nordlige Amager. Lynetteholmen skal efter planen huse op mod 35.000 indbyggere.

Men hvad har Lynetteholmen at gøre med Herlev, tænker du måske?

Tjo, stod det til Alex Heick, der er formand for Lokaludvalget i Bispebjerg, så skal opførelsen af den nye ø også medføre en helt ny metrolinje. Og den foreslår han sammen med Lokaludvalget i Bispebjerg skal stoppe i Herlev ved Herlev Hospital. Og med det forslag bliver Lynetteholmen altså direkte bundet sammen med Herlev. Forslaget fra Lokaludvalget ser sådan ud:

Lokaludvalget i Bispebjerg foreslår en helt ny metrolinje, der skal binde de tre store hospitaler bedre sammen. Foto: Lokaludvalget Bispebjerg.

 

Men i planerne for byggeriet er der allerede lagt op til, at der skal laves en ny metrolinje med navnet M5. Planen er bare, at den skal føres i en cirkel rundt og ende på Amager. Den nye metro kommer altså efter planerne ikke i nærheden af hverken Bispebjerg, Tingbjerg eller Herlev, som Lokaludvalget ellers foreslår det.

»Selvfølgelig er det en provokation at stille det her forslag. Omvendt er det også provokerende, at det nordvestlige hjørne af Storkøbenhavn altid bliver overset. København er en stor by, og den består altså af mere end bare centrum og nogle af bro-kvartererne,« lyder det fra Alex Heick.

Den reelle plan for den nye metrolinje, M5, ser således ud. Kilde: Københavns Kommune.

Vil binde hospitalerne sammen

I øjeblikket er den reelle plan for metrolinjen M5 i høring. Og som høringssvar har Lokaludvalget altså sendt sit forslag til en helt ny linjeføring.

»På den ene side er det selvfølgelig en provokation, men på den anden side så har gode idéer det med at være smitsomme. Så med lidt held ville det her forslag rent faktisk godt kunne lade sig gøre, og det ville også give mening for rigtig mange borgere,« forklarer Alex Heick, der fortæller, at mange borgere så positivt på lokaludvalgets forslag, da de præsenterede det på et borgermøde 11. oktober.

Herlev Hospital bliver også større og større, og derfor er det helt naturligt at ligge en metrostation der

»Det er ikke, fordi vi kritiserer planerne om en linjeføring til Amager, vi mener bare, at man med vores forslag vil kunne binde hospitalerne langt bedre sammen. Rigshospitalet, Bispebjerg Hospital og Herlev Hospital er alle tre kæmpemæssige arbejdspladser, og vi kan ikke se, hvorfor det ikke skulle være interessant at forbedre transportmuligheder mellem de tre hospitaler. Også for patienternes skyld,« siger han.

Nu er der ved at blive bygget en letbane, der kører forbi Herlev Hospital, og der er også S-togsforbindelser til både Herlev og Bispebjerg. Er det ikke nok?

»S-togene er da rigtig fine, men de er ikke til stor gavn for de 100.000 mennesker, der for eksempel kører med bussen. Folk skal jo alle mulige steder hen, og der tager S-toget jo kun passagererne med til et af mange steder,« siger Alex Heick.

»Herlev Hospital bliver også større og større, og derfor er det helt naturligt at ligge en metrostation der. Det ville da også kun give god mening på den måde at binde den nye letbane sammen med resten af byen,« tilføjer han.

Høringsperioden for den nye metrolinje M5 slutter 31. oktober, hvorefter Københavns Kommunes Borgerrepræsentation går videre med arbejdet med Lynetteholmen og den nye metro.


Hvad synes du om Lokaludvalget i Bispebjergs forslag om at ændre linjeføringen på M5, så den i stedet binder Rigshospitalet, Bispebjerg Hospital og Herlev Hospital sammen? Skriv til Herlev Bladet på amanda@herlevbladet.dk og fortæl, hvad du synes om forslaget.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!