Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Sådan holder du tyvene væk

Efter corona havde Bo Trygt en forventning om, at antallet af indbrud ville stige. Men det er ikke sket. Alligevel mener Bo Trygt, at der er behov for at være ekstra opmærksom.

De seneste år har antallet af indbrud på landsplan været faldende, og det samme gør sig gældende i Herlev.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Siden 2020 har antallet af indbrud i kommunen bevæget sig stødt nedad, og det strider faktisk mod forventningerne hos Bo Trygt, der er en indsats, som blandt andet er skabt af Trygfonden.

»Nu hvor mange er vendt fysisk tilbage på arbejdspladsen, så de er mindre hjemme, kunne man godt forvente en stigning i antallet af indbrud. Det er ikke sket, og det er rigtig positivt,« siger Britt Wendelboe, der er programchef i Bo trygt, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Derfor bliver der stadig bygget (så meget) i Herlev

Alligevel opfordrer Bo Trygt til, at man skærper opmærksomheden. På grund af stigende energipriser er der mange, der skruer ned for lyset, og det øger i sidste ende risikoen for indbrud.

»Indbrudstyve vil gerne undgå at blive set, og det risikerer de, hvis lyset er tændt eller pludselig tænder, når de lister sig hen til et hus. Den bedste løsning er sensorstyret lys, der tænder ved bevægelse. Så kan vi stadig få lys, når vi kommer hjem og for eksempel skal have indkøb ud af bilen, og der er større chance for, at en tyv vil blive opdaget. Samtidig er det billigere, end hvis lyset konstant står tændt,« siger Britt Wendelboe.

Stigende elpriser er en udfordring

Med stigende elpriser er det forståeligt, at de fleste borgere gerne vil spare på strømmen, lyder det fra Bo trygt. Men det går ikke at slukke helt for lyset.

»I denne tid hører vi om flere kommuner, der planlægger at spare på belysningen også i boligkvarterer. Derfor må vi være kreative og effektive omkring udendørsbelysningen ved vores boliger, for lys er med til at skabe tryghed,« siger Britt Wendelboe og fortsætter:

»Og så kan vi ikke komme uden om betydningen af godt naboskab. En opmærksom nabo er vigtig i både de mørke og lyse timer, men særligt nu når vi skruer ned for lyset, kan vi med fordel skrue op for nabohjælpen.«

Siden 2020 antallet af indbrud begået i Herlev faldet markant fra 62 indbrud i 2020’s tredje kvartal til 28 indbrud i 2022’s tredje kvartal. Det er et fald på næsten 55 procent.

Lignende fald ses i for eksempel Hørsholm Kommune eller Fredensborg Kommune.

Herunder kan du se et overblik over antallet af indbrud i tredje kvartal i Herlev siden 2018:

Antallet af indbrud i Herlev har været faldende siden 2020. Her ses en opgørelse af indbrud fra 3. kvartal i årene fra 2018 og frem til 2022. Kilde: Danmarks Statistik.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!