Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Lysbegrænsninger og sluk for saunaer – sådan vil kommunen spare 137.000 kroner

For at spare på penge brugt på energi, har kommunen foreslået steder i foreningslivet, hvor man kan spare.

De stigende energipriser har de seneste måneder været på de flestes læber. Og nu får de stigende priser muligvis også konsekvenser for Herlev Kommune.

I hvert fald har de stigende priser ført til et forslag om at spare på energien i foreningslivet. Og sparekniven står til at ramme saunaer i Herlev Badet, udendørs infoskærme stillet op ved Herlevs fodboldklubber og oplyste skilte ved kommunens haller.

LÆS OGSÅ: Sådan holder du tyvene væk

Det fremgår af dagsordenen for det kommende udvalgsmøde i Kultur- og Fritidsudvalget, som skal afholdes 24. oktober.

Og med de sparetricks regner kommunen med at kunne spare i omegnen af 137.000 kroner om året.

Her rammer sparekniven

Hvis Kultur- og Fritidudvalget stemmer forslaget igennem, så kommer det først og fremmest til at betyde, at de to saunaer placeret i Herlev Badet slukkes. Det er nemlig forvaltningens vurdering, at det ikke vil have konsekvenser for afviklingen af aktiviteter i Herlev Badet.

Saunaerne i Hjortespringbadet forbliver imidlertid tændt. Det er forvaltningens vurdering, at brugen af saunaerne har stor betydning for borgerne, der benytter Hjortespringbadet i den offentlige åbningstid, og derfor vil man ikke slukke for de to saunaer dér endnu. Beslutningen kan dog ændres, hvis energipriserne fortsat stikker i vejret.

Dernæst så skal tidsrummet, hvor infoskærme placeret ved de tre fodboldklubber B1973, HI Fodbold og FK Liria er tændt, reduceres. Fremadrettet vil de i alt seks skærme være tændt fra 16:00-20:00 i hverdage og fra 10-14 i weekender. ´

Det samme forslag er stillet i forhold til vejpylonen, der er placeret på Tvedvangen.

Artiklen fortsætter under billedet.

På Tvedvangen står en vejpylon med informationer fra byens foreninger. Lige nu står den tændt i tidsrummet kl. 6.00 – 23.00 alle ugens dage, og har et strømforbrug på ca. 10.000 kWh pr. år. Arkivfoto.

 

Oplyste skilte slukkes også

Afslutningsvist ønsker kommunen også at slukke for de oplyste skilte med bygningernes navne ved Herlev Hallerne og ved Skinderskovhallen. Dette forslag er stillet som følge af energibesparelsesanbefalingerne udstukket af Kommunernes Landsforening.

Sammenlagt giver det besparelser på omkring 137.520 kroner, er forvaltningens vurdering. Det beløb kan dog ændre sig, da der er behov for en grundigere gennemgang af foreningernes infoskærme, og så skal der foretages yderligere beregninger af forbruget i saunaerne, for at kvalificere beregningen.

Her er forvaltningens foreløbige beregninger:

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!