Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Forsvarsminister til elever på Herlev Gymnasium & HF: – Vi skal lære at forholde os til situationen i Europa

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) var tirsdag middag på besøg på Herlev Gymnasium & HF til en debat med eleverne omkring krigen i Ukraine og situationen i Europa.

‘Hvorfor går NATO ikke ind i krigen? Hvad vil der ske, hvis Kina bliver Ruslands allierede? Hvad skal der til for at stoppe Putin?’

Det er nogle af de spørgsmål, som elverne på Herlev Gymnasium & HF rejste sig op og stillede forsvarsminister Morten Bødskov (S), da han tirsdag middag var på besøg på gymnasiet for at debattere med eleverne omkring krigen i Ukraine og situationen i Europa.

»Alle de her spørgsmål, dem skal vi lære at forholde os til. I er vokset op, hvor der ikke har været krig eller lignende situationer. Vi skal til at indstille os på nu, at hvis det her fortsætter, så tror jeg, vi kommer til at kigge på et mere opdelt Europa. Det er noget, vi skal drøfte og forholde os til,« sagde forsvarsministeren til eleverne.

LÆS OGSÅ: Herlev Taekwondo stærkt repræsenteret ved VM

Alle de her spørgsmål, dem skal vi lære at forholde os til

En alvorlig situation 

Forsvarsministeren indledte debatten ved at spørge eleverne om, hvilke bekymringer de har omkring hele situationen i Europa som følge af krigen i Ukraine.

Flere gange understregede forsvarsministeren, at han godt forstår elevernes bekymring, og at der er god grund til bekymring, som situationen ser ud i Europa lige nu.

Det er meget alvorligt, det der sker. Det er vigtigt, at I er bevidst om, at der er konsekvenser

»Det er meget alvorligt, det der sker. Det er vigtigt, at I er bevidste om, at der er konsekvenser. Det kommer til at påvirke os mange år frem. Det kommer til at påvirke vores hverdag, og den måde vi lever på,« siger han.

Efter cirka en times tid sluttede debatten, hvor elevernes spørgsmål om blandt andet NATO’s rolle og sanktionerne mod Rusland var blevet vendt, og Morten Bødskov havde kommenteret på spørgsmålene og forklaret eleverne problematikken.

Læs mere om forsvarsminister Morten Bødskovs besøg og debatten på Herlev Gymnasium & HF i næste uges udgave af Herlev Bladet.

LÆS OGSÅ: Gyldal om beskyttelsesrum i Herlev

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!