Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Fremtidens plejeboliger kommer til Herlev

I budgetaftalen mellem partierne Socialdemokratiet, Venstre og Det Konservative Folkeparti finder man blandt andet et punkt om, at Herlev Kommune vil slå sig sammen med PensionDanmark om at bygge fremtidens plejecenter.

Lokationen for fremtidens plejecenter er endnu ikke fastlagt, men det er den økonomiske ramme, der skal sikre, at projektet kan lykkes, som lyder på 500.000 kroner årligt.

LÆS OGSÅ: Hvem er de, og hvor bor de?

Ambitionen er, at plejecenteret skal stå klar ved udgangen af 2023. Nærmere kan PensionDanmark ikke komme det, fordi samarbejdet er i sin spæde begyndelse:

»Samarbejdet i forhold til plejeboliger er lige påbegyndt, så vi kan først fortælle mere om nogle måneder. Men generelt har vi fokus på at udvikle boliger i omegnskommunerne og dermed også i Herlev Kommune. Vi ser frem til samarbejdet om plejeboliger men også et bredere samarbejde om at udvikle bæredygtige boliger og erhverv i Herlev,« skriver Marius Møller, som er direktør for ejendomme hos Pension Danmark, i en mail til Herlev Bladet.

Efter budgetaftalen blev offentliggjort, havde borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) følgende at sige om fremtidens plejecenter:

»Vi vil skabe et nyt plejecenter, som peger ind i fremtiden, og som rummer nogle fysiske faciliteter og muligheder, der passer til det ældreliv, der skal leves i 2030 og 2040. De rammer, vi har i dag, er pressede, så der skal noget mere og andet til,« siger borgmesteren.

LÆS OGSÅ: Kvinde dømt for partering af ægtefælle.

Fremtidens plejecenter kommer til at huse svage ældre og borgere med demens.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!