Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Genåbner fredag til en langt fra normal hverdag

Dagtilbud og specialtilbud samt 0. til 1. klasse genåbner efter corona-krisen på fredag, mens 2. til 5. klasser og SFO genåbner næste uge. Men alt er langt fra, som det plejer.

Både forældre og elever får lektier for, når skoler og daginstitutioner genåbner efter corona-krisen fra fredag. Mens eleverne for eksempel skal oplæres i hygiejne, hosteetikette og dét at holde afstand, skal forældrene vejledes i at sige farvel på en måde, så de overholder anbefalingerne om at holde afstand og forebygger, at flere personer samles omkring ind- og udgange.

Det fremgår af den beslutning, som kommunalbestyrelsen tog lørdag om gradvist at genåbne dagtilbud (vuggestuer og dagplejere) og 0. til 1. klasse fredag i denne uge, 2. og 3. klasserne mandag og 4. og 5. klasser tirsdag næste uge. Det oplyser kommunen, som kalder det en ’gradvis kontrolleret genåbning’.

En ændret hverdag

Både forældre og børn kan se frem til en hverdag, som langt fra kommer til at ligne den, de kender, før corona-krisen og lukningen, som ramte landets skoler og daginstitutioner 16. marts.

For eksempel skal alle forældre til børn i dagtilbud hver uge tilmelde deres børn til pasning i tre tidsrum. Fra klokken 7 til 11, fra 11 til 13 og fra 13 til 16. Derefter er der stadig nødpasning. Forældrene vælger selv antallet af tidsrum.

LÆS OGSÅ: Herlevborgernes tryghed vægter tungest

Derudover skal skoleeleverne stadig modtage nødpasning defineret som et mix af undervisning, udendørsaktiviteter og leg fra klokken 9-15. Både før og efter skolegangen er der mulighed for SFO, men det er også, man skal tilmelde sig på ugentlig basis. Der vil være mulighed for SFO fra klokken 8 til 9 og igen fra 15 til 16 samt nødpasning derefter.

Med forbehold

Ifølge myndighederne kunne landets kommuner vælge at genåbne allerede onsdag denne uge, men det er ikke alle, der har gjort det. I Herlev har  kommunalbestyrelsen prioriteret, at der skal være den nødvendige tid til at få alle vigtige foranstaltninger på plads, inden børn starter i dagtilbud og på skolerne, oplyser man.

Derfor har man brugt nogle dage på at organisere og planlægge, hvordan det skal foregå. Alle forældre har derefter fået direkte besked på, hvordan det mere konkret kommer til at køre.

Kommunen tager forbehold for, at for eksempel åbningstider, indhold i tilbud, undervisningstimer med mere kan blive justeret, hvis der ændres i sundhedsmyndighedernes anbefalinger, i tilgængeligheden af personale og i fysiske rammer eller i det forventede fremmøde blandt børnene.

LÆS MERE om kommunalbestyrelsens beslutning

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!