Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Hård tone i flygtningedebatten rammer børnene: Nu kan du sende dem en sød hilsen

Gennem Red Barnet Ungdom kan man sende en lille hilsen på skrift eller video til ukrainske flygtningebørn, men også børn, der flygter fra mange andre krige og konflikter forskellige steder i verden.

Det er overhovedet ikke nemt at flygte fra sit hjemland på grund af krig. Og en generel hård tone i flygtningedebatten gør det bestemt ikke nemmere. Derfor opfordrer Red Barnet Ungdom nu borgere i Herlev til at sende en sød og opmuntrende hilsen til både ukrainske, men også andre flygtninge børn, som kommer til Danmark.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

»Tusindvis af børn er nu flygtet til Danmark fra krigen i Ukraine. Dem skal vi passe på og tage godt imod. Alle børn har ret til at føle sig trygge og velkomne. De fortjener, at samfundet og dets borgere tager godt imod dem. Det gælder alle børn, der flygter til Danmark, uanset om de kommer fra Ukraine, Somalia, Yemen eller et fjerde krigshærget land,« siger Astrid Engberg, generalsekretær i Red Barnet Ungdom i meddelelsen.

Derfor har Red Barnet Ungdom oprettet en hjemmeside, hvor blandt andet Herlevborgere kan sende opmuntrende ord på skrift eller en sød hilsen som video. I maj og juni overleverer Red Barnet Ungdoms mange frivillige så hilsnerne til børnene i organisationens klubber for børn med flygtningebaggrund.

Det er op til de enkelte frivillige, hvordan de præcist overleverer hilsnerne, men de vil blive oversat til ukrainsk, arabisk, farsi og andre relevante sprog.

»(…) Vores frivillige er superkreative, og jeg ved, at flere grupper blandt andet har tænkt sig at lave pynt og collager af hilsnerne sammen med børnene,« siger Astrid Engberg.

LÆS OGSÅ: Politi og kommune sammen om tryghed: – Folk skal vide, at de kan komme til os, hvis de oplever noget utrygt 

Den hårde tone rammer børnene hårdt 

I pressemeddelelsen fortæller Astrid Engberg, at de oplever, at flygtningedebatten i Danmark til tider kan virke hård, og at det påvirker børnene.

»(…) Derfor vil vi gerne vise børnene, at langt de fleste i Danmark faktisk er på deres side. Det er børn, som ofte har mistet alt, og vi må ikke glemme, at børnene er uskyldige. Med hilsnerne vil vores frivillige vise børnene, at de skal føle sig velkomne i den periode, de skal være i Danmark, uanset hvor de kommer fra,« siger hun .

Man kan sende sin hilsen til børnene via hjemmeside redbarnetungdom.dk/send-en-hilsen/

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!