Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Politi og kommune sammen om tryghed: – Folk skal vide, at de kan komme til os, hvis de oplever noget utrygt

Dialogen mellem kommune, politi og borgere er vigtig, når det kommer til tryghed. Derfor opfordrer lokalpolitiet og kommunens tryghedskonsulent Herlevborgerne til at dele deres oplevelser blandt andet ved et arrangement i Medborgerhuset.

Lørdag den 7. maj bliver trygheden i Herlev omdrejningspunktet, når Herlev Kommune i samarbejde med blandt andet lokalpolitiet inviterer Herlevborgerne til en tryghedskonference i Herlev Medborgerhus. Her vil blandt andre politi, SSP, BoTrygt og Natteravnene være til stede for at sætte fokus på tryghed i byen og for at høre om Herlevborgernes trygge og utrygge oplevelser.

Og netop dialogen om tryghed mellem myndighederne og borgerne er vigtig. Det fortæller den lokale politikommissær Lars Jørgensen og tryghedskonsulent  i Herlev Kommune Linda Liebst Nielsen, da Herlev Bladet forud for arrangementet mødes med dem til en snak om tryghed i Herlev.

»Utryghed er en følelse, så det er vigtigt at få borgerne ind og fortælle, hvad der er på spil. Borgere er øjne og ører i deres eget område, og de ser nogle ting, som vi (kommunen og politi red.) ikke nødvendigvis ser, når vi kommer ud. Vi vil også rigtig gerne have spørgsmål fra borgerne og snakke om, hvordan vi sammen kan løse udfordringerne, og tale om hvilke forskellige muligheder der er for at løse det,« siger Linda Liebst Nielsen og fortsætter:

»Så vi holder arrangementet for, at vi ikke udelukkende sidder og kloger os på, hvad vi tror, der fylder. Her har folk mulighed for at fortælle os, hvad der allerede fungerer (af tryghedsskabende aktiviteter red.), og hvordan vi får mere af det, men også hvad er det for nogle ting, som vi måske overser og skal have mere fokus på fremadrettet.«

LÆS OGSÅ: Nu er fire mænd anholdt i drabssagen 

Derfor vil der både være paneldebat og aktiviteter, hvor man har mulighed for at blive klogere på både en lang række tryghedsskabende aktiviteter, men også selv fortælle kommunen og politiet om sine egne oplevelser i byen.

»Vi står også rundt omkring i løbet af dagen, så hvis man ikke har lyst til at stille sit spørgsmål eller fortælle sine oplevelser foran for mange mennesker, så der kan man også komme direkte til os på dagen,« siger Linda Liebst Nielsen.

Budskabet er faktisk, at hvis vi ikke får besked, så er det rigtig svært at gøre noget ved det.

Politi og kommune i øjenhøjde med borgerne 

Lars Jørgensen stemmer i og fortæller, at det er rigtig vigtigt at folk ved, at politiet og kommunen er nogen, man kan komme til, hvis man oplever udfordringer.

»Det handler om, at det hele skal ned i øjenhøjde. Mange forstiller sig måske, at kommunen er en stor bygning, hvor menneskerne bare alle sidder og gemmer sig, eller at man ikke kan tale med politiet, når de kører rundt i patruljebilerne. Sådan er det ikke. Vi vil gerne have, at folk skal føle sig trygge ved at henvende sig til kommunen og politiet, så vi kan tage de ting, som fylder i hverdagen, i stedet for at tingene vokser sig alt for store,« siger han.

Derfor er den generelle opfodring fra både Lars Jørgensen og Linda Liebst Nielsen da også, at man ikke bare møder op til tryghedskonferencen den 7. maj, men at man generelt tager direkte kontakt til dem, hvis man har noget på hjerte eller oplever utryghed rundt omkring i byen.

LÆS OGSÅ: Forsvarsminister på besøg på Herlev Gymnasium 

»Vi vil opfodre folk til at ringe til os, hvis man har nogle problemer eller oplever utryghed i Herlev. Enten til politiet eller til kommunen, for vi vil rigtig gerne høre fra folk og have den slags registeret. Så det er vigtigt for os at sige: fortæl os, hvad der foregår. Så har vi noget at arbejde med og kan bedre løse det, hvis der er nogle problemer,« siger Lars Jørgensen, som bliver suppleret af Linda Liebst Nielsen.

»Budskabet er faktisk, at hvis vi ikke får besked, så er det rigtig svært at gøre noget ved det. Hvis folk henvender sig og fortæller, hvad de oplever, så kan vi finde ud af, hvordan vi løser det,« siger hun og påpeger, at der er mange forskellige ting, som for den enkelte kan opleves som utrygt. Og uanset om det er mørke og lukkede veje, der opleves utrygge, eller en utryghed på grund af store grupperinger, der samles i gadebilledet, så er det vigtigt at fortælle dem om de oplevelser.

»Det kan jo være, at det drejer sig om, at vi skal have mere lys op eller klippe en hæk til, eller at politiet bare skal ud og have en snak med dem, der samles i store grupper og skaber utryghed. Den slags kan løses« siger hun.

Kan man så forvente at blive taget alvorligt?

»Vi hører ind i mellem, at når der bliver ringet ind, så bliver man ikke taget seriøst. Hvis man oplever det, så vil jeg meget gerne vide det, for vi gør alt, hvad vi kan for, at alle bliver taget seriøst,« siger Lars Jørgensen.

Vi ved selvfølgelig godt, at der er nogle områder, som har nogle udfordringer. Men det er ikke et udtryk for, at Herlev generelt er utryg. Det er ingenlunde sådan.

Herlev er ikke utryg

Den 7. maj, er det hverken første og sandsynligvis heller ikke sidste gang, at der afholdes en tryghedskonference i byen. Men politikommissæren og tryghedskonsulenten forsikrer, at det ikke er et utryk for, at Herlev er et utrygt sted at være. Derimod er formålet at være tæt på borgerne og få en snak med dem om, hvad der allerede fungerer nu af tryghedsskabende aktiviteter, hvordan de kan fungere endnu bedre, men også blive bevidst om, hvor der skal være fokus fremadrettet.

»Det er vigtigt for os at slå fast med et syvtommersøm, at det ser rigtig fint ud i Herlev, når man kigger i statistikkerne. Det er absolut ikke, fordi det er utrygt at være her, det er, fordi vi vil være bedre og tættere på vores borgere,« siger Lars Jørgensen, der dog ikke underkender, at nogle steder kan opleves utrygge og har nogle udfordringer, blandt andet omkring Skinderskovhallen, hvor der lige for tiden er problemer med gaderæs.

»Vi ved selvfølgelig godt, at der er nogle områder, som har nogle udfordringer. Men det er ikke et udtryk for, at Herlev generelt er utryg. Det er ingenlunde sådan.«

Arrangementet i Medborgerhuset den 7. maj er for alle Herlevborgere – børn, unge, voksne og ældre.

Du kan læse mere om arrangementet og programmet for dagen på Herlev Kommunes hjemmeside.

Har du noget på hjerte…

Hvis du har spørgsmål eller har nogle konkrete oplevelser, du vil dele med Herlev Kommune eller politiet, kan du kontakte tryghedskonsulent Linda Liebst Nielsen direkte på tlf: 21545894 eller mail Linda.Liebst.Nielsen@herlev.dk. Politikommissær Lars Jørgensen kan kontaktes på tlf. 5144 9501 eller mail: LJO008@politi.dk. Du kan også kontakte politiet direkte ved at ringe 114.

LÆS OGSÅ: Nye parkeringsskilte sat op 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!