Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Her kan du blive vaccineret i Herlev

Fra 1. oktober kan udvalgte borgere blive vaccineret mod coronavirus, influenza og pneumokok. Læs her hvor du kan få vaccinerne i Herlev.

Efteråret har for alvor meldt sin ankomst med koldere vejr, mere nedbør og kortere dage.

Og med efteråret følger også løbende næser, og måske endda feber og hoste. Men der er hjælp at hente for en del af Herlevs borgere.

Fra 1. oktober kan udvalgte borgere med en bestemt alder nemlig blive vaccineret mod coronavirus, influenza og pneumokok.

Fjerde stik mod coronavirus tilbydes til alle borgere på 50 år eller derover. Personer under 50 år, der er i øget risiko for at få et alvorligt forløb, skulle de blive smittet med coronavirus, får også tilbudt 4. stik fra 1. oktober.

Også personale i sundheds- og plejesektoren, dele af socialområdet med tæt kontakt til patienter i øget risiko, pårørende til personer i særligt øget risiko og gravide bliver også tilbudt et fjerde prik i armen.

For vaccination gælder det alle borgere over 65 år, gravide i 2. og 3. trimester, børn på 2-6 år, personer med visse kroniske sygdomme, samt personale i sundheds- og plejesektoren.

Vaccination mod pneumokok tilbydes til personer over 65 år, til personer med særlige, kroniske sygdomme og svejsere.

Du kan benytte vaccinationscentre, praktiserende læger eller apoteker

Er du en del af målgruppen, som får tilbudt enten en eller flere af de nævnte vacciner, så vil du modtage en invitation til vaccination i din e-boks eller på mit.dk. Herefter kan du så frit bestille en tid til vaccination på www.vacciner.dk

Hvis du dog tilhører målgruppen, der får tilbudt en vaccine, på grund af sygdom, din tilstand eller dit arbejde, kommer der ikke en invitation i din e-boks eller på mit.dk. I stedet kan du enten udfylde et spørgeskema om det helbred eller dit arbejde på vacciner.dk, hvorefter du kan bestille en tid til en vaccine.

Du kan også tale med din læge eller undersøge, om din arbejdsplads tilbyder vaccination.

Som borger i Herlev kan du få vaccinen på enten et af region hovedstadens fem vaccinationscentre, på apoteket eller hos en praktiserende læge. De tætteste lokationer for borgere i Herlev er:

  • Sundhedsklinik, Kommenhaven 11, 2730 Herlev
  • Herlev Apotek, Herlev Torv 13, 2730 Herlev
  • Apotek Herlev Ugle, Herlev Torv 26A, 2730 Herlev
  • Lægerne Herlev Midtby, Herlev Ringvej 2C, 2730 Herlev
  • Praktiserende læge Anders Vagner og lægerne Birgitte Lund-Hansen og Helene Vilandt og Karsten Køber, Stationsalleen 42, 2730 Herlev
  • Randløv og Grarup, Praktiserende Læge Mads Marcussen, Stationsalleen 42, 2730 Herlev
  • Lægehuset Herlev og Læge Jesper Erichsen, Hørkær 16, 2730 Herlev
  • Skovlunde vaccinationscenter, Meterbuen 19, 2740 Skovlunde

Kilde: coronasmitte.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!