Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev Bibliotek rækker hånden ud til de unge med ny samtaleklub

Herlev Bibliotek har startet samtaleklubben ‘Herlev Talks’, der skal give de unge i Herlev et rum til at tale om de emner og følelser, der fylder hos dem.

Udfordringer. Ensomhed. Kærlighed. Venskab. Ambitioner, drømme, håb og mål for fremtiden.

Det er nogle af de emner, som ofte fylder meget hos unge mennesker, og derfor har Herlev Bibliotek valgt at oprette samtaleklubben ‘Herlev Talks’ for unge i alderen 14-20 år, hvor de unge får rum til at tale om de ting, der fylder hos dem.

Det fortæller Zahra Ibrahim, der er bibliotekar på Herlev Bibliotek og tovholder på ‘Herlev Talks’.

»De unge har behov for at blive set og hørt. Det er et sted, hvor de kan komme og blive motiveret og inspireret,« siger hun.

Ifølge tovholderen har de unge interesse for samtaleklubben, i hvert fald fortæller hun, at der indtil videre er kommet 11 tilmeldinger fra elever på Kildegårdskolen og et par enkelte tilmeldinger fra elever på både Lindehøjskolen og Herlev Byskole. Hun regner med, at der kommer til at være ca. 20 unge per gang.

Første gang samtaleklubben mødes er den 26. januar, og derefter vil klubben mødes én gang om måneden på Bibliotek Kilden på Kildegårdskolen afd. Vest.

Læs også: Herlevs folkeskoleelever føler sig tabt på gulvet

Nyt tema hver måned

For hver gang samtaleklubben ‘Herlev Talks’ mødes vil der være et nyt tema.

De unge er selv med til at vælge, hvilke emner de gerne vil snakke om, men til føreste gang de mødes, er det Zahra Ibrahim, der har valgt det første tema, hvor de skal snakke om mål og ambitioner.

Mange unge ved ikke, hvor mange muligheder der er for dem

»Hvad er det, der sker efter folkeskolen? Hvad vil jeg gerne opnå? Hvordan kan jeg have succes? Mange unge ved ikke, hvor mange muligheder der er for dem. Og mange føler sig stressede,« fortæller tovholderen som begrundelse for valget af det første tema.

Hver gang samtaleklubben mødes har Zahra Ibrahim også valgt noget litteratur, som passer til gangens tema.

Tanken er, at hun vil læse en sætning højt hver gang, som de unge skal reflektere over, og som enten kan være med til at starte samtalen eller runde temaet af.

Læs også: Færdselsuheld i Herlev: Bil kørte ind i cyklist 

Gæster og personlige fortællinger

Derudover inviterer Zahra Ibrahim hver gang en gæst, der kommer og fortæller deres egen personlige historie som passer til det valgte tema.

Hun har valgt at invitere gæster til samtaleklubben, for at de unge ikke skal føle sig presset til at snakke om de ting, de synes er svære, men kan blive inspireret og motiveret ved at spejle sig selv i gæstens personlige fortælling.

Historier er med til at ændre liv, og med historier kan man bygge en form for connection

»Historier er med til at ændre liv, og med historier kan man bygge en form for connection (forbindelse, red.). At hører på én, der har gået igennem det, de selv går igennem, og at vide, at de ikke er alene om deres tanker og kan spejle sig i dem. Det synes jeg vil gøre en forskel på deres hverdag,« fortæller hun.

Den første gæst til mødegangen med temaet om mål og ambitioner er Ridwan Said, der er skuespiller i DR Ultra-serien ‘En for holdet’. I samråd med de unge, der møder på i samtaleklubben, vil Zahra Ibrahim finde og invitere gæster til de kommende mødegange, der passer til de valgte temaer.

Læs mere om initiativet og om hvordan du tilmelder dig her. 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!