Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev-borgmester efter dom: En lettelse for hele byen

Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), er glad og lettet over, at der nu er faldet dom i drabssagen fra Elverparken i 2016.

»Fantastisk, jeg bliver helt rørt,« lød det fra Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), da Herlev Bladet mandag kunne overbringe ham nyheden om, at der er faldet dom i sagen om drabet på den 32-årige Louise Borglit i Elverparken i 2016 – en 30-årig mand er blevet kendt skyldig.

»Det giver jo en lettelse på vegne af hele byen, som siden 2016 har haft det forfærdelige drab med sig i sin historie og i sin kollektive bevidsthed med en bekymring om, at der gik en morder rundt, men det er lykkeligt, at det viste sig, at politiet har haft fat i den rigtige mand. Det giver også en vished og forhåbentlig en ro for familien,« lyder det fra borgmesteren, der i et sjældent øjeblik var tom for ord, før han gav sin kommentar.

den reaktion, som byen viste, det sammenhold for familien, men også for hinanden, det er en del af vores kollektive historie

Et langt større ansvar

Sagen har nemlig også fyldt meget for ham, der tidligere har udtrykt, at den tale han skulle holde for de fremmødte herlevborgere til fakkeloptoget i Elverparken en uge efter drabet, er en af de sværeste, han nogensinde har holdt.

»Sagen førte til en oplevelse hos mig af, at borgmesterens opgave ikke alene handler om det politiske og det øverste administrative ansvar som leder, men også om at være et ansigt på byen og med til at sætte ord på byens samlede følelsesliv, når man bliver ramt af noget så forfærdeligt, som man aldrig troede, man skulle blive ramt af,« forklarer Thomas Gyldal Petersen, der i tiden efter drabet 4. november 2016 havde travlt med at møde byens borgere.

»Dét at være i samtale med så mange mennesker i den periode gjorde, at jeg havde en oplevelse af, at dét at være byens ansigt gav et langt større ansvar, end jeg nogensinde havde forestillet mig,« husker han og påpeger, at oplevelsen vil være meddefinerende på hans borgmestertid, når han en gang ikke er borgmester mere.

»Det er en af de begivenheder, som har været allermest skelsættende for min borgmesterkarriere,« vurderer han.

dét at være byens ansigt gav et langt større ansvar, end jeg nogensinde havde forestillet mig

Ikke et punktum

På spørgsmålet om hvorvidt Herlev nu endelig kan sætte punktum i sagen, lyder det:

»Der vil aldrig kunne blive sat punktum for den her sag forstået på den her måde, at vores by altid vil have det med sig som en del af vores historie. At vi oplevede det her chok. På samme måde vil vi også altid have med os, at den reaktion, som byen viste, det sammenhold for familien, men også for hinanden, det er en del af vores kollektive historie. Dét, at der er faldet dom, gør jo, at vi i hvert fald ved, at retfærdigheden sker fyldest. Familien får jo aldrig Louise tilbage, men det giver ro, at den ansvarlige er bag lås og slå,« lyder det fra Herlevs borgmester.

LÆS OGSÅ: Dommen

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!