Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev Bymidte Center version 2.0 er åbnet: ”Tak for tålmodigheden“

Butiksdelen i det nye center blev torsdag officielt åbnet med taler, klapsalver og trefoldige hurra-råb.

»Der er én, der klipper, men vi gør det sammen i ånden, og nu klipper vi en, to, tre, fire og fem – og nu er centret åbent,« lød det borgmester Thomas Gyldal Petersen (S), der flankeret af bestyrelsesmedlem i centerforeningen, Henning Bruun, udviklingsdirektør i NREP (bygherre), Rasmus Meyhoff, og Claus Møller, direktør i Nordstern (entreprenør), torsdag morgen officielt åbnede det nybyggede Herlev Bymidte Center version 2.0.

Det skete med den berømte guldsaks, som har været brugt før i forbindelse med centret, og det skete foran borgere, byggefolk, butiksejere og embedsfolk, der alle har haft en aktie i byggeriet, og alle var mødt op for at deltage i festlighederne.

SE borgmesterens tale her.

»Hvor er det dog en dejlig dag, fordi vi i dag passerer en vigtig milepæl i vores by. Vi åbner nu det nye og udvidede bymidtecenter, som har så stor betydning for vores by. Det er her, vi handler, det er her, vi mødes, det er her, vi får en snak med dem, vi kender, og det at have et mødested er afgørende for at have en by, der hænger sammen,« lød det blandt andet fra borgmesteren i sin tale, hvor han også gav udtryk for, at det har været en lang og ikke nogen nem rejse at nå hertil.

vi skal bare huske på, at alternativet til besværet havde været den totale stilhed, hvor butikkerne var flyttet

»Men vi skal bare huske på, at alternativet til besværet havde været den totale stilhed, hvor butikkerne var flyttet. Men nu er vi her, og det meste besvær kommer fra letbanen, men det bliver også overstået en dag,« påpegede han og fik forsamlingen til at smågrine.

I samme forbindelse understregede han vigtigheden af at støtte op omkring de lokale butikker og detailhandlen, som har været under pres lige siden, han for 10 år siden med den tidligere ejer af centret tog hul på tankerne om en udvidelse.

»Nu glæder jeg mig allermest til at spadsere herned, gøre mine indkøb, hilse på herlevborgenre og være sammen om fællesskabet i vores dejlige by,« rundede borgmesteren af, hvorefter andre gik på scenen, der var stillet op på Springvandstorvet til festlighederne.

Et super flot center

En af dem var Henning Bruun fra centerforeningen, der først og fremmest takkede herlevborgerne for deres tålmodighed.

»Der er blevet trukket så store veksler på jer, at der burde være en Nobels Fredspris til alle,« sagde han og fortsatte:

»Det gamle center var slidt og træt, og derfor har man også gravet et spadestik dybere i det nye. Der har været støv, støj, larm og vandskader, men det nye center står knivskarpt, og nu er bymidten igen blevet til det, vi kender, bare i en opdateret udgave,« lød det fra Henning Bruun.

Dagens vært, Rasmus Meyhoff fra centerejeren NREP, var mindst lige så glad og tilfreds.

Der har været støv, støj, larm og vandskader, men det nye center står knivskarpt

»Mange udfordringer viskes ud ved, at vi i dag kan gå en tur i et super flot center,« sagde han, der krydsede fingre for, at herlevborgerne vil tage godt imod centret på trods af de gener, byggeprocessen har givet.

»Jeg vil gerne takke naboerne også. Det er ikke altid nemt at bygge i så tætte omgivelser, så vi undskylder mange gange, men vi håber, at I vil komme herned i det, der er et væsentligt forbedret center,« sagde han.

Også entreprenøren Nordstern var med, hvis direktør Claus Møller, kunne fortælle, at man pt. har udlejet 65 ud af de 135 boliger, der ligger på toppen af centret. Herunder de 10 rækkehuse, som ligger lige ud til gågaden. I starten af næste år vil de resterende lejligheder og rådhuset i erhvervstårnet ud til ringvejen være klar. Hertil tilføjede borgmesteren, at kommunen regner med indflytning i april næste år, og at der pt. er 22 butikker i centret, men man regner med minimum 30, når alt er udlejet.

Både torsdag, fredag og lørdag i denne uge vil der ske en masse i centret som følge af åbningen. Se mere her.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!