Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

– Herlev er en fantastisk by, som ikke har alle de udfordringer, som folk gør problemer ud af

Bo Zabel (S) forklarer i serien ‘Hvad vil du gøre ved det,’ at han ikke mener, at der er problemer i Herlev, men at der alligevel er opgaver, der skal løses.

Hvilken udfordring i Herlev vil du gøre noget ved?

»Jamen mit udgangspunkt er jo, at Herlev er en fantastisk by, og jeg har boet her hele mit liv. Og selvfølgelig er der mange udfordringer, men jeg synes sandelig også at uanset, hvem der end sidder i kommunalbestyrelsen, så gør vi noget ved det. Det kan da godt være, at det ikke er til alles tilfredsstillelse, men pengene er de samme…«

Men hvilken udfordring vil du gerne gøre noget ved? 

»Jamen, jeg kunne godt tænke mig, at Herlev var en ordnet by. Men det er jo umuligt, når man har en by med vækst. Der er rigtig mange vejarbejder og byggerier og ting og sager, og det kan jeg da godt forstå, at borgerne og vi andre er lidt trætte af, men det er jo det, der hører til en by i velstand og vækst. Og vi vil også godt have flere penge i kassen, så vi kan bruge dem på den borgernære velfærd. Og det er nok det, vi har været dårligst til både politikere og for eksempel også Herlev Bladet at fortælle, at jo flere mennesker, vi får til byen – det er ikke bare, fordi vi skal tjene flere penge, det er fordi vi skal have noget større velfærd…«

Så du mener, at det er en udfordring, at Herlev ikke er så ordnet en by lige nu, men det er ikke en udfordring, du mener, der kan gøres noget ved?

»Ja, det er en udfordring for mange folk, at det hele kommer samtidig. Letbanen og det ene og andet, at der ikke er noget, der bliver færdigt. Men lige pludselig så er det færdigt, og så har man glemt alt om det.«

Jamen, jeg kunne godt tænke mig, at Herlev var en ordnet by. Men det er jo umuligt, når man har en by med vækst.

Har ikke alle de udfordringer

Men hvis du nu skal vælge en udfordring, som du kan gøre noget ved, hvad skulle det så være? 

»Det er en underlig spørgeteknik, synes jeg, fordi vi er alle sammen udfordret på alle mulige måder, men altså jeg synes som helhed, at Herlev er en fantastisk by, som ikke har alle de udfordringer, som folk gør problemer ud af. Men alt tager tid. Altså jeg har trods alt været med siden ’87 minus otte år, og det er altså mange år…«

Men hvad har det med spørgeteknik at gøre, at du bliver spurgt til en udfordring, du gerne vil gøre noget ved? 

»Jamen jeg prøver at sige til dig, at det er ikke sikkert, der er nogle udfordringer, som der lige kan løses lige her og nu, fordi vi diskuterer hver eneste dag, hver eneste måned og uge. Jeg tager jo ikke bare nogle ting op, når jeg er politiker i en stor gruppe. Jeg tager det op internt, og så drøfter vi det der. Og så de ting, der kommer befolkningen til gode, dem laver vi noget ved…«

LÆS OGSÅ: Er der et hemmeligt kodeord, jeg skal kende for at komme til at tale med en medarbejder 

Så du vil ikke pege på en udfordring, som du som politiker gerne vil gøre noget ved? 

»Jo, men det har jeg jo sagt – vi skulle jo se at få nogle ting færdige, men der er jo hele tiden en udvikling, der er jo hele tiden noget, der skal laves.«

Så det er en udfordring, at der er en del, der ikke er færdigt, og hvad vil du så gerne gøre ved det? 

»Jo, men altså Herlev bliver jo aldrig færdigt, for der er altid nogle ting, som skal ændres og laves om. Så man må jo ligesom vænne sig til, at vi er en by i vækst.«

Men jeg skal bare lige forstå: Så du mener, det er en udfordring, men det er ikke noget, du mener, du kan gøre noget ved? 

»Ikke lige nu, men på sigt  – jo.«

Okay og hvad vil du så gøre ved det på sigt?  

»Jamen der kan vi jo så få ordnet nogle ting og gøre nogle ting gældende… For eksempel er vi jo med i letbanen, og det tager ved Gud nogle år, men pludselig så er den jo færdig. Og så to år efter, så glemmer folk alt om de problemer, vi har.«

Men det kommer vel af sig selv, så det er vel ikke noget, du kan gøre til eller fra? 

»Nej, men det har jeg heller ikke sagt, at jeg kan, men jeg har sagt, at grunden til nogle af vores udfordringer i byen, det er, at vi har så meget gravearbejde, som er forhindringer for folk, der er dårligt gående, rollator-folk og kørestole-folk. Selvfølgelig kan jeg gøre noget ved det hele, jeg arbejder jo hver dag…for velstand for borgerne i Herlev Kommune. Vi sidder jo ikke bare og glor på hinanden. Vi arbejder jo virkelig med det, og vi har også mange gode mål for det.« 

Vi sidder jo ikke bare og glor på hinanden. Vi arbejder jo virkelig med det.

Afskaf arbejdsløsheden

»Hvis jeg virkelig skulle gøre noget ved noget, så skulle det være at afskaffe arbejdsløsheden i Herlev. Det kunne være en god målsætning.«

Men er det en målsætning, du har? 

»Jamen, det er også en målsætning, jeg har. Jeg er jo ikke bare enkeltsagspolitiker som visse andre. Jeg tager mig jo af det hele, og har mine meninger og holdninger…«

Men konceptet i det her er jo ligesom at pege på én udfordring og så fortælle, hvad man gerne vil gøre ved det, og så konkretisere det overfor de vælgere, der har valgt én. Men det virker ikke som om, du helt byder dig om den præmis?

»Jo, men så lad os tage den om de arbejdsløse. Vi kan afskaffe arbejdsløsheden i Herlev ved at videreudvikle de arbejdsløse mennesker. Nogle skal jo efteruddannes og have en anden uddannelse og andre er socialt betinget, og så må vi så hjælpe dem med de sociale ting.« 

Og hvordan vil du konkret gøre det? 

»Jamen, jeg kan ikke sige noget konkret, men vi arbejder jo hver dag med det, Mette… Og jeg synes dælme, vi har et godt jobcenter, som skaffer rigtig mange job til rigtig mange mennesker. Og det gør jeg noget ved.« 

Jeg er i tvivl, om vi kan få det mere konkret?

»Ja, men jeg synes jo ikke, der er problemer i Herlev. Alligevel er der jo masser af opgaver, der skal løses.«

OM SERIEN: I denne serie giver Herlev Bladet alle medlemmer i den nye kommunalbestyrelse mulighed for at præsentere sig selv ved at svare på to spørgsmål: 

· Hvilken udfordring i Herlev vil du gerne gøre noget ved?

· Hvad vil du gøre ved det? 

 

LÆS OGSÅ: Herlev virksomheder arrangerer støttemiddag for Ukraine 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!